Στόχος της Ελλάδας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015

Στόχος της Ελλάδας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του 2015

Στόχος της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι εντός του τρέχοντος έτους, 2015, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Και αυτό, όπως συμφωνήθηκε σε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, επιδίωξη είναι να επιτευχθεί μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως έγινε και το 2012, και όχι μέσω δανείων από τον ESM.

Στη σύσκεψη μεταξύ των δύο αξιωματούχων εξετάστηκε και το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης, θέμα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πρώτες ασκήσεις αντοχής (AQR) έχουν ήδη αρχίσει και αναμένεται ως τον Οκτώβριο να έχουν ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE