ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομική Υπηρεσία: Ραγδαία αύξηση στους νέους πρόσφυγες - Εξαπλάσιες οι υποθέσεις που εξετάστηκαν το 2022

Νομική Υπηρεσία: Ραγδαία αύξηση στους νέους πρόσφυγες - Εξαπλάσιες οι υποθέσεις που εξετάστηκαν το 2022

Από το 2020 μέχρι το 2022, υπήρξε ραγδαία αύξηση στην καταχώριση νέων προσφυγών ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας.

Το σύνολο των νέων προσφυγών που καταχωρήθηκαν το 2022 ανέρχονταν σε περίπου 9.180 υποθέσεις, αριθμός πέραν του εξαπλάσιου σε σύγκριση με τον αριθμό των προσφυγών που καταχωρίσθηκαν το 2020, που ήταν περίπου 1.464 υποθέσεις.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην «Ετήσια Στατιστική Ανάλυση του Υποτομέα Προσφυγών Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας και Προσφυγών Αλλοδαπών Διοικητικού Δικαστηρίου, για το 2022».

Ανακοίνωση της ΝΥ αναφέρει ότι αρμοδιότητα του Υποτομέα Προσφυγών είναι ο χειρισμός όλων των προσφυγών που καταχωρούνται εναντίον της Δημοκρατίας από αιτητές ασύλου και αλλοδαπούς.

Η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο διαχείρισης του μεταναστευτικού, είναι ουσιαστική καθώς εκπροσωπεί, ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων του Κράτους, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπηρεσία Ασύλου και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Η Ετήσια Στατιστική Ανάλυση δεικνύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον όγκο εργασίας και τη συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας στο θέμα.

Αναφέρεται ότι το 2022, ολοκληρώθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία 8.788 υποθέσεις στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας.

Από τις 4.279 αποφάσεις που εκδόθηκαν, το 99,53% ήταν υπέρ της Δημοκρατίας. Οι υπόλοιπες 4.509 υποθέσεις αποσύρθηκαν ή/και απορρίφθηκαν λόγω μη προώθησης από τον αιτητή. Συγκριτικά με το 2020, οι αποφάσεις υπέρ της Δημοκρατίας αυξήθηκαν κατά 432,38%.

Το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών που προσέφυγαν στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας κατά το 2022, προέρχεται από το Πακιστάν (25,99%), τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου (22,14%), το Μπαγκλαντές (19,79%) και την Ινδία (14,80%).

Για το 2021, οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό αλλοδαπών που προσέφυγαν στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας προέρχονταν από το Μπαγκλαντές (23,93%), την Ινδία (21,56%),το Πακιστάν (16,68%) και την αφρικανική ήπειρο (16,22%).

Το 2022, η Νομική Υπηρεσία χειρίστηκε στο Διοικητικό Δικαστήριο περίπου 600 υποθέσεις αλλοδαπών. Χειρίστηκε επίσης 129 προνομιακά εντάλματα (Habeas corpus) στο Ανώτατο Δικαστήριο και περίπου 100 εφέσεις εναντίον αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top