Έκκληση στους αιμοδότες για πιο έντονη ανταπόκριση

Έκκληση στους αιμοδότες για πιο έντονη ανταπόκριση

Το κοινό ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του Κέντρου Αίματος και παρατηρείται επάρκεια στα αποθέματα, δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Σωκράτης Μενελάου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μενελάου είπε ότι κατά τον μήνα Αύγουστο πραγματοποιούνται αιμοδοσίες σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, αλλά και σε ορεινά θέρετρα τα οποία επισκέπτονται παραθεριστές από όλη την Κύπρο.

Ωστόσο, συνέχισε, επειδή αυτές οι δύο πηγές αίματος είναι θεωρητικά μικρές για όλο τον Αύγουστο, θα πρέπει οι αιμοδότες να προσέρχονται στους Μόνιμους Σταθμούς Αιμοδοσίας και να ανταποκρίνονται “πιο έντονα” από ότι άλλες περιόδους του χρόνου.

Ο κ. Μενελάου είπε ότι υπάρχει επάρκεια αίματος τώρα “αλλά όλα κρέμονται από μια κλωστή, δηλαδή μπορεί να υπάρξουν κάποια συμβάντα τα οποία απαιτούν περισσότερες ποσότητες αίματος από αυτές που προγραμματίζεται και να ανατραπεί η κατάσταση”.

Οι Μόνιμοι Σταθμοί Αιμοδοσίας είναι σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι στις Τράπεζες Αίματος των Γενικών Νοσοκομείων και στη Λευκωσία στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Άπαντες παρόντες στον Λευκό Οίκο - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Ζελένσκι - Τραμπ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Ουκρανικό. Οι εγγυήσεις ασφαλείας και κυρίως το εδαφικό είναι τα δύο «καυτά» θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση, όπως μαρτυρά και η τελευταία ανάρτηση Τραμπ, πως η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει την Κριμαία, ούτε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE