ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέθηκαν σε εφαρμογή τα μετρά προστασίας από τον καύσωνα – Κανένα επεισόδιο θερμοπληξίας

Τέθηκαν σε εφαρμογή τα μετρά προστασίας από τον καύσωνα – Κανένα επεισόδιο θερμοπληξίας

Σε συναγερμό τέθηκαν όλες οι Αρμόδιες Αρχές σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβει το κοινό από τον Καύσωνα.

Μετά και τα μέτρα προστασίας που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας, φαίνεται πως ο κόσμος έκλαβε τα μέτρα πρόληψης, καθώς μέχρι και τις 16:00 (03/08) δεν καταγράφηκε οποιοδήποτε περιστατικό θερμοπληξίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, μέχρι και τις 4 το απόγευμα δεν είχε σημειωθεί κανένα περιστατικό θερμοπληξίας. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει την συχνή έκθεση στον ήλιο όπως και την άσκοπη διακίνηση και βαριά σωματική άσκηση.

 Προτείνεται ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο είναι μία ακόμη σύσταση όπως επίσης είναι και η αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα. Να προτιμούνται οι ελαφριές τροφές, τα λαχανικά και οι χυμοί.

Συστήνεται, επίσης, η λήψη μεγάλων ποσοτήτων νερού, η χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα, ειδικά κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά. Τα πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επίσης ένας παράγοντας πρόληψης ανεπιθύμητων παρενεργειών από τον καύσωνα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες. Αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, συνίσταται να είναι ντυμένο ελαφρά. Να ζητούνται οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών. Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικό, καρδιαγγειακά κ.λπ.) καλό είναι να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top