ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι σχολίασε το θέμα του Βασίλη Δημητριάδη ο ΠτΔ: «Είναι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν» - Βίντεο

Έτσι σχολίασε το θέμα του Βασίλη Δημητριάδη ο ΠτΔ: «Είναι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν» - Βίντεο

Tην τοποθέτηση του τέως Υφυπουργού Ναυτιλίας, σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την εκλογή του επόμενου Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης (04/04), ο ΠτΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «αν υπήρχε η οποιαδήποτε ευχέρεια, η Κυπριακή Δημοκρατία να διεκδικήσει με αξιώσεις, τη θέση του Γενικού Γραμματέα του IMO, με τον Κύριο Δημητριάδη, μπορείτε να φανταστείτε γιατί να μην το πράξουμε; Ποιος θα ευνοείτο, η Κυβέρνηση. Γιατί είναι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν. Να σας θυμίσω πέτυχε ένα τέτοιο στόχο, άρα δεν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με οποιαδήποτε άλλη σκοπιά, πέρα από το γεγονός να πετυχαίνουμε τους στόχους μας»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι ο Βασίλης Δημητριάδης λέει έχει είχε στοιχεία, τα οποία αν επιθυμεί, μπορεί να του τα προσκομίσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε Υπουργείο Εξωτερικών, έχουμε διπλωματικές αποστολές, γίνονται συζητήσεις, ανταλλαγή υποστήριξης και είναι όλα αυτά που λαμβάνονται υπόψη».

Επανέλαβε ότι «αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην το διεκδικήσουμε», τονίζοντας ότι «αυτός -ανάμεσα σε άλλα- που θα ευνοείτο θα ήταν και η δική μας Κυβέρνηση».

«Εμείς», συνέχισε, «δεν προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με τις αιχμές που κάποιοι θέλουν να αφήσουν. Εμάς μας ενδιαφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία να πετυχαίνει τους στόχους της».

Σε ερώτηση αν υπήρχε οποιαδήποτε ενημέρωση από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Επαναλαμβάνω. Ποιο είναι το βασικό ζητούμενο μιας υποψηφιότητας; Η εκλογή. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συνεννόηση με άλλες χώρες έγιναν βολιδοσκοπήσεις. Εάν υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είμαστε οι πρώτοι που θα το διεκδικούσαμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντησή του με τον Ισπανό Πρωθυπουργό και αν τον έχει ενημερώσει για κάποιες κινήσεις προς την Άγκυρα, είπε ότι συζήτησαν συγκεκριμένα, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κύπρου για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό.

«Χαιρετίζουμε το γεγονός. Η Ισπανία είναι η προεδρεύουσα χώρα το επόμενο εξάμηνο στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διατηρεί την ίδια στιγμή εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η Προεδρία έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει σε πολλά θέματα ανάμεσα στα οποία και ο καθορισμός της ημερήσιας διάταξης», σημειώνοντας ότι θεωρεί πως είχε μια πολύ καλή συζήτηση και πάρα πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον Ισπανό Πρωθυπουργό.

«Επικεντρωνόμαστε στα επόμενα βήματα. Είπα στο παρελθόν να το επαναλάβω και απόψε. Είναι η ώρα της διπλωματίας», κατέληξε.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του ΠτΔ:

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ώρες, σε μακροσκελή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Δημητριάδης, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «οι αποφάσεις της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη είναι απόλυτα σεβαστές. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης που γνωρίζω τόσα χρόνια μέσα από την κοινή μας πορεία στη Δημόσια και Διπλωματική Υπηρεσία αντίστοιχα, μέσα από την πολύ εποικοδομητική συνεργασία των τελευταίων 3 χρόνων στο Υπουργικό Συμβούλιο θα είχε για κριτήριο στην όποια απόφαση του τον ρεβανσισμό γιατί απλά εγώ δεν στήριξα την υποψηφιότητα του. Αλίμονο μας αν συμβαίνει κάτι τέτοιο»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top