ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμορφη κίνηση: Κατάστημα στην Κύπρο δίνει δωρεάν τα παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα - «Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα»

Όμορφη κίνηση: Κατάστημα στην Κύπρο δίνει δωρεάν τα παιδικά χειμωνιάτικα ρούχα - «Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα»

Σε μια όμορφη κίνηση έχει προχωρήσει το κατάστημα "Δεύτερη Ζωή", το οποίο προσφέρει δωρεάν παιδικά χειμερινά ρούχα.

Σε ανακοίνωση του το κατάστημα, γνωστοποίησε ότι από Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή, θα δίνονται δωρεάν όλα τα χειμερινά παιδικά ρούχα και παπούτσια.

Σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της ιδέας αυτής , ο κ. Γιάννης Κακουλλής ανέφερε στο Themaonline, ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό, μη-κερδοσκοπικό κατάστημα με σκοπό την ανταλλαγή και επαναχρησιμοποίηση διαφόρων οικιακών ειδών.

«Στο κατάστημα μας κάποιος μπορεί να φέρει πράγματα που δεν χρειάζεται και σε αντάλλαγμα να πάρει κάτι που χρειάζεται, χωρίς χρήματα. Οπότε με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τα πράγματα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας, το οποίο γίνεται πιο λειτουργικό. Ταυτόχρονα μειώνουμε τα σκουπίδια μας και επίσης βοηθούμε άλλα άτομα».

Στόχος όπως αναφέρει είναι η κυκλική οικονομία. Πρόκειται για ένα «πράσινο μοντέλο ανάπτυξης» και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο του νέου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου, όπου με την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων μειώνεται η ανησυχία για εξάντληση των φυσικών πόρων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον κ. Κακουλλή το κατάστημα δέχεται παιδικά ρούχα, παιχνίδια, κουζινικά, εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά και άλλα είδη.

Οσον αφορά την ανακοίνωση για δωρεάν παιδικά χειμερινά ρούχα ο κ. Κακουλλής ανέφερε: «Επειδή τελειώνει ο χειμώνας και υπάρχουν πολλά παιδικά ρούχα, δίνονται δωρεάν, για να κάνουμε χώρο στα καλοκαιρινά».

Ο κ. Κακουλλής πρόσθεσε ότι μπορεί κάποιος να έρθει χωρίς να φέρει αντικείμενα για ανταλλαγή και να πάρει ό,τι θέλει με πολύ χαμηλές συμβολικές τιμές. «Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μια πολύ μικρή χρέωση, μερικά ευρώ. Εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα φυσικά και δίνονται δωρεάν».

«Το κατάστημα "Δεύτερη ζωή" είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία , όπου αφιερώνουμε μεγάλο μέρος από τον δικό μας χρόνο, διότι θέλουμε να προωθήσουμε την επαναχρησιμοποίηση . Στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η επαναχρησιμοποίηση είναι δεύτερη σε σειρά και η ανακύκλωση τρίτη. Δυστυχώς στην Κύπρο υστερεί αυτή η ιδέα. Στόχος μας είναι να την διαδώσουμε με την ελπίδα να γίνουν και άλλα καταστήματα σε άλλες πόλεις και κυρίως από τις τοπικές αρχές. Οι τοπικές αρχές έχουν μεγάλη ευθύνη να κάνουν τέτοια projects και δυστυχώς έχουν καθυστερήσει αρκετά. Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα, τι μπορεί να γίνει , ποια είναι τα οφέλη στον κόσμο, πως ωφελούνται και αυτοί που φέρνουν πράγματα, και αυτοί που παίρνουν πράγματα αλλά και πως όλο αυτό βοηθά το περιβάλλον. Είναι λυπηρό , αν κάποιος δει , πόσα πράγματα καταλήγουν στα σκουπίδια και στο πράσινο σημείο ενώ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Θέλουμε να σπάσει αυτός ο κύκλος αυτή η απόρριψη των αντικειμένων και να μάθει ο κόσμος να κάνει επαναχρησιμοποίηση. Στο εξωτερικό γίνεται, δυστυχώς στην Κύπρο ακόμα».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top