Αμερικανική επιδρομή κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Αμερικανική επιδρομή κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη αεροπορική επιδρομή τους για να "υπερασπιστούν" μία αντάρτικη οργάνωση στη Συρία, επιβεβαίωσε χθες (03/08/2015) το Πεντάγωνο.

Αυτή η πρώτη αμυντική αμερικανική επιδρομή στο συριακό έδαφος πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου και είχε ως στόχο να υποστηρίξει την αντάρτικη οργάνωση Νέα Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, τον Μπιλ Ούρμπαν.

"Πρέπει να δράσουμε για να υπερασπιστούμε την οργάνωση Νέα Συρία την οποία εκπαιδεύσαμε και εξοπλίσαμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβάρδισαν θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Νόσρα, απαντώντας σε μία επίθεση που διενεργήθηκε εναντίον των ανταρτών οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε δηλώσει πως η Συρία "δεν πρέπει να συγκρουστεί" με τις ενέργειες των δυνάμεων που έχουν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε αντίθετη περίπτωση, "επιπλέον μέτρα" μπορεί να ληφθούν προκειμένου να προστατευθούν, πρόσθεσε, αφήνοντας να πλανάται η απειλή αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η Ουάσινγκτον υπογράφει έτσι την ενίσχυση της δέσμευσής της στον εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη χώρα εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον 56 αντάρτες που είχαν εξοπλιστεί από την Ουάσινγκτον εισήλθαν στη Συρία. Είναι η πρώτη ομάδα ανταρτών, η αποκαλούμενη Division 30, που υποτίθεται ότι μάχεται κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!