Ουκρανία: Ένας χρόνος από τη ρωσική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Ουκρανία: Ένας χρόνος από τη ρωσική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Οι κάτοικοι του Κραματόρσκ στην Ουκρανία απόθεσαν σήμερα λουλούδια στο μνημείο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης του Ντονμπάς όπου ρωσικός πύραυλος Totchka-U οπλισμένος με πυρομαχικά διασποράς σκότωσε 61 ανθρώπους πριν από έναν χρόνο, την ώρα που χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να διαφύγουν.

Στις 8 Απριλίου 2022, το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα τραυμάτισε 160 ανθρώπους ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον σταθμό για να εγκαταλείψει την πόλη μπροστά στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Ηταν μία από τις φονικότερες ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνήθηκε την συμμετοχή της στην επίθεση.

Ο Αντριι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ρώσοι τρομοκράτες ευθύνονται για την επίθεση και ότι οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να τιμωρηθούν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE