ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΕΒ: «Άνοδο 6,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση το 2022 ο ευρύτερος τομέας των υπηρεσιών»

ΟΕΒ: «Άνοδο 6,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση το 2022 ο ευρύτερος τομέας των υπηρεσιών»

Άνοδο 6,6% παρουσίασε σε ετήσια βάση το 2022 ο ευρύτερος τομέας των υπηρεσιών στην Κύπρος, με τους κλάδους των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (44,4%), της Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (15%) και της Μεταφοράς και Αποθήκευσης (10,8%) να σημειώνουν την σημαντικότερη αύξηση.

Σε ανακοίνωσή της ενόψει της της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒ στις 25 Απριλίου, η Ομοσπονδία επικεντρώνεται στον τομέα των Υπηρεσιών και σημειώνει ακόμη ότι ο τομέας του τουρισμού παρουσίασε βελτίωση κατά το 2022 σε σχέση με το 2021 και το 2020, όμως σε σύγκριση με το 2019 υπάρχει ακόμα απόσταση.

Όσον αφορά την κυπριακή Ναυτιλία, η ΟΕΒ επισημαίνει πως κατά το 2022 επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μια φορά, ότι η Κύπρος θεωρείται μία υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Η Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία αποτελεί μια παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία, με πολύ ουσιαστική συνεισφορά στην εγχώρια οικονομία, αφού αποτελεί το 7% του ΑΕΠ, αναφέρει ο ΟΕΒ, προσθέτοντας πως παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Κυπριακή Ναυτιλία παρέμεινε ένας από τους πιο σημαντικούς “αιμοδότες” της Κυπριακής Οικονομίας, ενώ αποτελεί τον 11ο μεγαλύτερο Εμπορικό στόλο παγκοσμίως και τον 3ο μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μια αναφορά πεπραγμένων για το 2022, η ΟΕΒ σημειώνει ότι αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει ο Τομέας των Υπηρεσιών για την κυπριακή οικονομία προχώρησε σε μια σειρά δράσεων το 2022, όπως το Συνέδριο με θέμα «Το Μέλλον του Συνταξιοδοτικού Συστήματος και των Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο» καθώς και την 1η Έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων «Cyprus Pension Exhibition, υποστήριξε τη συμμετοχή Κυπριακών επιχειρήσεων του τομέα των υπηρεσιών σε εμπορικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση της εξαγωγής των υπηρεσιών και διοργάνωσε παρουσίαση με θέμα τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τον αντίκτυπο τους στις Κυπριακές επιχειρήσεις.

Επίσης η ΟΕΒ, όπως αναφέρεται, ενήργησε για περιορισμό των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της έλλειψης προσωπικού στον τομέα του τουρισμού, υπέβαλε εισηγήσεις για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με στόχο την προσέλκυση τουριστών από σημαντικές αγορές, διοργάνωσε παρουσιάσεις των σχεδίων χορηγιών σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.

Πρόσθετα, παραχώρησε Βραβείο Καινοτομίας σε επιχείρηση του Τομέα των Υπηρεσιών στα πλαίσια του διαγωνισμού του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας, υποστήριξε το Συνέδριο “CITEA Digital Cyprus Conference” που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) και έθεσε υπό την αιγίδα της το 13ο Συνέδριο Infocom.cy το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA).

«Η πορεία του Τομέα των Υπηρεσιών θα συζητηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2023 στο ξενοδοχείο Nicosia Hilton, στη Λευκωσία. Στη Συνέλευση έχει προσκληθεί να παρευρεθεί και να μιλήσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης», καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Μυρίζουν» Πάσχα: 5+1 ταινίες – και μίνι σειρές - που ανασύρουν από μέσα μνήμες και θέλουμε να τις βλέπουμε κάθε χρόνο

Full ταξίδια φέτος οι Κύπριοι – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πολιτικός και καθηγητής Τάκης Γαβριηλίδης

Διασωληνωμένη 31χρονη μετά από «μυστήριο» τροχαίο ατύχημα – Ψάχνει τον οδηγό η Αστυνομία

Τσέπωνε τα χρήματα πολιτών για φωτοβολταϊκά - Συνελήφθη υπάλληλος της ΑΗΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top