ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τετραήμερη απεργία ξεκινούν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του NHS

Βρετανία: Τετραήμερη απεργία ξεκινούν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του NHS

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ προειδοποίησε ότι η ασφάλεια των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο, καθώς σήμερα ξεκινά η τετραήμερη απεργία των ειδικευόμενων γιατρών, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Δεκάδες χιλιάδες ειδικευόμενοι γιατροί σχεδιάζουν να απεργήσουν ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις αντίστοιχες με τον πληθωρισμό, κάτι που σημαίνει ότι πολλές επεμβάσεις και άλλα ιατρικά ραντεβού στα δημόσια νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα ακυρωθούν.

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος (BMA), το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους γιατρούς, ζητεί αύξηση 35%, εξηγώντας ότι τα μέλη του έχουν υποστεί πραγματική μείωση μισθού κατά 26% τα τελευταία 15 χρόνια. Τον Μάρτιο οι ειδικευόμενοι γιατροί είχαν πραγματοποιήσει τριήμερες κινητοποιήσεις.

«Οι απεργίες όχι μόνο θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών, αλλά προγραμματίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή αναταραχή στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Μπάρκλεϊ.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί – περίπου 75.000 —αποτελούν μεγάλο μέρος του ιατρικού προσωπικού της Βρετανίας. Τονίζουν ότι οι απεργίες θα αποτρέπονταν, αν ο υπουργός Υγείας τους έκανε μια λογική πρόταση.

Από την πλευρά του ο Μπάρκλεϊ δηλώνει ότι τα αιτήματα των ειδικευόμενων είναι παράλογα και σημαίνουν αύξηση μεγαλύτερη των 20.000 λιρών (περίπου 22.000 ευρώ) για κάποιους.

Αυτή η απεργία είναι η πιο πρόσφατη κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι στο NHS, μετά τις απεργίες των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα ασθενοφόρα και άλλων, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις που να αντιστοιχούν στον πληθωρισμό, ο οποίος στη Βρετανία έχει ξεπεράσει το 10%.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πνίγηκε» το gov.cy, χωρίς διαδίκτυο και email η κυβέρνηση

Θες να πας με πλοίο στον Πειραιά; Άρχισαν οι κρατήσεις θέσεων – Πότε σαλπάρει το πρώτο πλοίο, τα δρομολόγια και οι τιμές

Εν αναμονή των προεκλογικών δαπανών υποψηφίων ΠτΔ ο Γενικός Ελεγκτής – Πόσοι δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Στις 8 οι συλλήψεις πριν το ντέρμπι στο ΓΣΠ - Τους τσάκωσαν με ρόπαλα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά

Πως είναι σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; - Δείτε φωτογραφίες από όλους τους πρωταγνωνιστές της σειράς

Έκαναν «φύλλο και φτερό» οικία ιερέα στη Λάρνακα – Το ποσό που έκλεψαν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top