ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα για τον ηλεκτρισμό

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα για τον ηλεκτρισμό

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση η «βουλή» στα κατεχόμενα ολοκλήρωσε χθες στις 8 το βράδυ την κατ’ άρθρο συζήτηση του «τροποποιητικού νομοσχεδίου περί δημοσίων προσφορών» και η έγκρισή του σε «νόμο» θα ψηφιστεί στην επόμενη «νομοθετική ολομέλεια» αφού δεν κρίθηκε κατ’ επείγον ζήτημα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η γενική ψηφοφορία – όπως ονομάζεται – και η τελική έγκριση με την Τρίτη ψηφοφορία πιθανόν να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Σήμερα η «βουλή» θα συνέλθει εκ νέου για ελεγκτικά θέματα με ομιλίες μόνο.

Η συντεχνία των υπαλλήλων της «αρχής ηλεκτρισμού», El Sen συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο «νομοσχέδιο» με συγκέντρωση και διαμαρτυρία αυτή τη φορά έξω από τα κεντρικά γραφεία της «αρχής» , όπως έχει ανακοινωθεί.

Η συντεχνία ανακοίνωσε από χθες επ’ αόριστον απεργία και πως τα τεχνικά συνεργεία δεν θα πηγαίνουν για επιδιορθώσεις βλαβών, παρα μόνο εάν τίθεται θέμα ζωής ή δημόσιας ασφάλειας. Για το σκοτάδι και τις βλάβες υπεύθυνη είναι η «κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της El Sen, Τσαγλαγιάν Τζεσουρέρ.

Η χθεσινή διαμαρτυρία της συντεχνίας έτυχε στήριξης από την συνδικαλιστική πλατφόρμα και τις συντεχνίας των δασκάλων (KTÖS - KTÖEOS), των «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) και των τ/κ υπαλλήλων (Türk Sen).

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η KTAMS συνέχισε την αποχή των στενογράφων στη «βουλή» από υπερωριακή απασχόληση, αλλά μετά τις 16.15 κλήθηκαν υπάλληλοι που δεν ανήκουν στην εν λόγω συντεχνία ή βρισκόταν σε άδεια και διατάχθηκαν να εργαστούν υπερωριακά.

Η απεργία της Türk Sen στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απαγορεύτηκε από την «κυβέρνηση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πνίγηκε» το gov.cy, χωρίς διαδίκτυο και email η κυβέρνηση

Θες να πας με πλοίο στον Πειραιά; Άρχισαν οι κρατήσεις θέσεων – Πότε σαλπάρει το πρώτο πλοίο, τα δρομολόγια και οι τιμές

Εν αναμονή των προεκλογικών δαπανών υποψηφίων ΠτΔ ο Γενικός Ελεγκτής – Πόσοι δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Στις 8 οι συλλήψεις πριν το ντέρμπι στο ΓΣΠ - Τους τσάκωσαν με ρόπαλα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά

Πως είναι σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»; - Δείτε φωτογραφίες από όλους τους πρωταγνωνιστές της σειράς

Έκαναν «φύλλο και φτερό» οικία ιερέα στη Λάρνακα – Το ποσό που έκλεψαν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top