LIKE ONLINE

Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και ίσως δεν το φαντάζεσαι

Αυτές είναι οι συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα και ίσως δεν το φαντάζεσαι

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές ηλεκτρικές συσκευές και πάνω-κάτω γνωρίζουμε ποιες καίνε περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δεν μας πάει στο μυαλό ότι κάποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε την κατανάλωση και άρα τον λογαριασμό του ρεύματος.

Και σίγουρα είναι πιο δελεαστικό να πληρώνεις λιγότερο ρεύμα και να χρησιμοποιείς τα χρήματα για ένα τριήμερο κοντά στην Αθήνα. Μάλλον δε διαφωνεί κανείς σε αυτό! Υπάρχει τρόπος να εξοικονομείς ένα ποσό, γνωρίζοντας ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα.

Συσκευές σε αναμονή

Πρόκειται για τις συσκευές που μπορεί να αυξήσουν πολύ την κατανάλωση του ρεύματος χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τηλεόραση ανοιχτή για ώρες, υπολογιστές αλλά και tablet που φορτίζουν και μένουν ανοιχτές εφαρμογές μπορεί να αυξήσουν τον προϋπολογισμό στον λογαριασμό του ρεύματος. Να θυμάστε, λοιπόν, να τις κλείνετε όταν δεν τις χρησιμοποιείτε καθώς μόνο καλό δεν κάνετε στην τσέπη σας.

Αφυγραντήρας

Σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές ειδικά για σπίτια που βρίσκονται σε περιοχές με υγρασία. Ωστόσο θα πρέπει να γίνεται με μέτρο η χρήση του καθώς καταναλώνει πολύ ρεύμα ειδικά αν τον έχετε ρυθμίσει σε υψηλό επίπεδο εργασίας. Αναζητήστε το μοντέλο και ελέγξτε την κατανάλωση που κάνει με βάση τις ώρες και τις ρυθμίσεις για να αποφύγετε υπερβολικές χρεώσεις που θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια συσκευή απαραίτητη σε πολλά νοικοκυριά αλλά καλό είναι να τηρείται το μέτρο.

Πιστολάκι

Μπορεί να είναι μια συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά είναι τόσο ενεργοβόρα που καλό θα είναι να προσέχεις την ώρα που κάνεις χρήση. Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το πιστολάκι τότε ίσως στο τέλος του μήνα υπάρχει ένα ποσό στον λογαριασμό σου το οποίο θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς. Για παράδειγμα για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα. Σίγουρα αν κάνεις αυτή τη σκέψη όσο αφήνεις το πιστολάκι να καίει, τότε θα θυμάσαι να το κλείνεις νωρίτερα. Όπως και με τις άλλες συσκευές που αφήνεις σε αναμονή!

Πηγή: newsit.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top