ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή ως επικοινωνιακό παιγνίδι»

ΠτΔ: «Δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή ως επικοινωνιακό παιγνίδι»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε σήμερα (12/4) το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην Αθαλάσσα, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μιλώντας στους οπλίτες και τα στελέχη του στρατοπέδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η παρουσία σας στην Κύπρο μέσα στο πλαίσιο των Συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου για προάσπιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κάτι το οποίο όχι μόνο αναγνωρίζεται αλλά εκτιμάται ιδιαίτερα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τον κυπριακό λαό».

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, την Αγία Εβδομάδα, για να ευχηθώ σε όλους εσάς, στις οικογένειες σας Καλή Ανάσταση. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένεια σου τέτοιες μέρες. Παρόλα αυτά ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι η φιλοξενία στην Κύπρο είναι τέτοια που θα βοηθήσει αυτές τις γιορτινές μέρες να νιώσετε σαν να ήσασταν κοντά στα σπίτια σας», πρόσθεσε.

Η δική μας προσπάθεια, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, «πάντα σε συντονισμό με την Ελληνική Κυβέρνηση, και ως νέα Κυβέρνηση στην Κύπρο που έχουμε πολύ πρόσφατα λάβει τη λαϊκή εντολή από τον κυπριακό λαό, είναι να δημιουργήσουμε εκείνα τα δεδομένα για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν και να πετύχουμε τον πολυπόθητο στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας».

«Δεν συμβιβαζόμαστε σε καμιά απολύτως περίπτωση με τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων, την παράνομη, την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων και σε εκείνο που στοχεύουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό, διότι θεωρούμε ότι μόνο μέσα από μια πιο ενεργό παρουσία της ΕΕ, μια πιο πρωταγωνιστική παρουσία της ΕΕ στην προσπάθεια μας αυτή, ειδικότερα στην παρούσα φάση που ο στόχος είναι να σπάσει το αδιέξοδο, μπορούν να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα για να οδηγηθούμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή κατάσταση πραγμάτων», υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα δεδομένα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, ακούμε καθημερινά τις δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε, δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, δεν προσεγγίζουμε το Κυπριακό ως ένα επικοινωνιακό παιγνίδι. Για μας είναι ζήτημα επιβίωσης, ζήτημα ύπαρξης και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό που και εσείς με την παρουσία σας, από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπερασπίζεστε: Την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Εύχομαι σε όλους σας και στις οικογένειες σας Καλή Ανάσταση και να είστε πάντα καλά», ανέφερε καταληκτικά.

Σημειώνεται πως, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλα, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Δόξα Κωμοδρόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top