ΔΙΕΘΝΗ

Κατεχόμενα: Με ρεύμα από… εργοτάξιο τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρόμιου της Τύμπου

Κατεχόμενα: Με ρεύμα από… εργοτάξιο τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρόμιου της Τύμπου

Με ρεύμα από… εργοτάξιο φαίνεται πως θα γίνουν τα εγκαίνια του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο.

Ειδικότερα, η Yeni Bakış (12.04.23, yenibakisgazetesi.com) δημοσιεύει δηλώσεις του προέδρου της «συντεχνίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας», Τζεμ Καπισίζ, ο οποίος μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι της εφημερίδας υποστήριξε ότι «θα ανοίξουν ένα αεροδρόμιο με ρεύμα εργοταξίου μόνο και μόνο για να κόψει την κορδέλα ο Αρχηγός», όπως χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα στις 18 Απριλίου για τα εγκαίνια του νέου τερματικού.

Ο Καπισίζ ανέφερε ότι τα φώτα του νέου διαδρόμου προσγείωσης δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει ηλεκτρικός πίνακας, δεν υπάρχουν μετεωρολογικές συσκευές και οι φυσούνες δεν λειτουργούν και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αντί να απαντάμε στα αεροπλάνα ως πύργος Ερτζιάν, θα λέμε μιναρές Ερτζιάν;».

Δήλωσε επίσης ότι η στάση της λεγόμενης κυβέρνησης είναι «ας κόψουμε την κορδέλα, ας χαρεί ο Αρχηγός, ας μας πει μπράβο και ας γίνει ό,τι γίνει», ενώ δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κι αποφάσισαν να τραβήξουν ένα καλώδιο ώστε να υπάρχει φως όταν έρθει ο Ερντογάν.

Επιπρόσθετα, ο Καπισίζ αναρωτήθηκε αν οι ελλείψεις στο αεροδρόμιο θα ολοκληρωθούν σε 5 μέρες και σημείωσε ότι προειδοποιήσεις για το θέμα απηύθυνε όλο το τεχνικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του «τμήματος πολιτικής αεροπορίας», ενώ και είναι ενήμερος για τις ελλείψεις και ο αρμόδιος «υπουργός», Ερχάν Αρικλί.

Υποστήριξε ότι η πρόθεση του Αρικλί δεν είναι η ασφάλεια των αερομεταφορών, αλλά μόνος του στόχος είναι να κόψει την κορδέλα και να πάρει ένα μπράβο από τον Έρντογαν, καθώς δεν υπάρχει η πληροφόρηση που απαιτείται από τους κανόνες της πολιτικής αεροπορίας, ούτε και πίνακας ανακοινώσεων αφίξεων/αναχωρήσεων.

Αναφέροντας ότι δεν είναι καν σαφές πού θα μεταφέρεται το φορτίο στο κτίριο του λεγόμενου τελωνείου, ο Καπισίζ είπε: «Πώς θα πηγαίνουν τα καύσιμα στο αεροσκάφος; Τα καύσιμα στο αεροδρόμιο είναι ήδη αφορολόγητα. Ο νέος τερματικός σταθμός θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην αφορολόγητη περιοχή, ώστε να μπορεί να μεταφέρει τα καύσιμα. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια».

Σε συναγερμό η «κυβέρνηση»

Στο μεταξύ, κάτω από τον τίτλο «Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός στο Ερτζιάν που θα εγκαινιάσει ο Έρντογαν», η Yeni Düzen (12.04.23 yeniduzen.com) γράφει ότι κρίση στον ηλεκτρισμό ξέσπασε πριν τα εγκαίνια του νέου «αεροδρομίου» Ερτζιάν στην Τύμπου που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος Πρόεδρος στις 18 Απριλίου.

Λέγεται ότι η «κυβέρνηση» τέθηκε σε συναγερμό με την εν λόγω εξέλιξη και ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ έδωσε οδηγίες στην διεύθυνση της λεγόμενης αρχής ηλεκτρισμού «ΚΙΒ-ΤΕΚ» να βρει επειγόντως λύση στο πρόβλημα.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο παράνομο αεροδρόμιο και ότι η σύνδεση του ρεύματος κόλλησε στην απεργία της EL-SEN, συντεχνίας των εργαζομένων στην «ΚΙΒ-ΤΕΚ».

Σημειώνεται επίσης ότι η «κυβέρνηση» ετοιμάζεται να προβεί σε αγορά εξωτερικών υπηρεσιών για το θέμα, όπως θα πράξει και για την εκτέλεση άλλων τεχνικών εργασιών στον τομέα της ενέργειας.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος υπουργός μεταφορών και δημοσίων έργων, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι η ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ Τουρκίας κατεχόμενης Κύπρου «κόλλησε στις συνδικαλιστικές δράσεις της EL-SEN», καθώς η συντεχνία αποφάσισε να μην προχωρά σε επιδιόρθωση βλαβών που παρουσιάζονται.

«Εξαιτίας αυτού, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρολογικοί έλεγχοι. Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες. Εάν είναι απαραίτητο, θα αγοράσουμε εξωτερικές υπηρεσίες και θα πραγματοποιήσουμε τον έλεγχο της εγκατάστασης και στη συνέχεια θα γίνει η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο Αρικλί.

ΠΗΓΗ: Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου-ΓΤΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top