Έιντε στη συνάντηση με την ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου: "Μην αφήσετε μόνους τους ηγέτες"

Έιντε στη συνάντηση με την ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου: "Μην αφήσετε μόνους τους ηγέτες"

Το μήνυμα “μην αφήσετε μόνους τους ηγέτες” φέρεται να έδωσε και προς τις δύο κοινότητες ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά από συνάντησή του χθες με την ομάδα της Πρωτοβουλίας Αμμόχωστου, στην κατεχόμενη πόλη.

Σύμφωνα με την Κίπρις, σε σύντομες δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό είπε ότι είναι ικανοποιημένος με την πορεία των διαπραγματεύσεων και πως οι δύο κοινότητες δεν πρέπει να αφήσουν τους ηγέτες τους μόνους. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν το Κυπριακό για μία περίπου ώρα με τον κ. Έιντε, στην πρώτη συνάντηση του Νορβηγού διπλωμάτη με τη συγκεκριμένη ομάδα ακτιβιστών, όπως σημειώνεται.

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε καλό δρόμο, οι ηγέτες εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και δεν χάνονται στις λεπτομέρειες αλλά βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ήρθε σε επαφή με μια ομάδα της κοινωνίας των πολιτών, προσθέτοντας ότι “η λύση του Κυπριακού θα είναι για όλους τους Κυπρίους, όχι για μένα. Της διαδικασίας ηγούνται οι ηγέτες και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί επιλέχθηκε με δημοκρατικούς δρόμους να κινηθούν προς αυτή την προσπάθεια. Ωστόσο οι ηγέτες δεν πρέπει να αφεθούν μόνοι. Η πολιτική μπορεί να είναι χρήσιμη αλλά δεν πρέπει όλα να αφήνονται στους πολιτικούς. Αυτό το λέω με βάση και τη δική μου εμπειρία ως παλιός πολιτικός”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

Ως Πολιτεία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των πολιτών, ενισχύουμε διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στη μείωση της βλάβης και στην καλλιέργεια κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης, όπως από αυτή που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE