ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Πέταξαν καπνογόνο κατά του Πρωθυπουργού – Ακολούθησαν σκηνές πανικού – Δείτε βίντεο

Ιαπωνία: Πέταξαν καπνογόνο κατά του Πρωθυπουργού – Ακολούθησαν σκηνές πανικού – Δείτε βίντεο

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ιαπωνία όταν άνδρας πέταξε αυτοσχέδιο μηχανισμό σαν καπνογόνο κατά του πρωθυπουργού Φούμιο Κίσιντα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το Σάββατο σε επαρχιακή πόλη.

Αμέσως ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη προκαλώντας πανικό στο πλήθος.

Ο Κίσιντα δεν έπαθε τίποτα, η ασφάλειά του όμως τον απομάκρυνε αμέσως από τον χώρο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε μεταξύ των παριστάμενων στον χώρο.

Ο άνδρας που πέταξε το καπνογόνο συνελήφθη αμέσως. Το δημόσιο δίκτυο NHK μετέδωσε πλάνα στα οποία αστυνομικοί εικονίζονται να καθηλώνουν άνδρα στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν καθώς πλήθος συγκεντρωμένων διαλύεται.

Το περιστατικό συνέβη σε προγραμματισμένη ομιλία του Κίσιντα στην Γουακαγιάμα, σε χώρο με πολλές δεκάδες πολίτες και δημοσιογράφους.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε δολοφονηθεί ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε από άνδρα που έφερε αυτοσχέδιο όπλο. Ο δράστης είχε πλησιάσει τον Άμπε την ώρα που μιλούσε σε πλήθος και τον πυροβόλησε. Ο Άμπε, που τραυματίστηκε βαριά, κατέληξε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Το συμβάν καταγράφθηκε ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top