ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκάς Φουρλάς προς Πρωθυπουργό Λουξεμβούργου: Η Κύπρος παλεύει μόνη σε Κυπριακό - μεταναστευτικό

Λουκάς Φουρλάς προς Πρωθυπουργό Λουξεμβούργου: Η Κύπρος παλεύει μόνη σε Κυπριακό - μεταναστευτικό

Η Κύπρος ως μικρή χώρα έχει αφεθεί να παλεύει μόνη, λαμβάνοντας μέχρι στιγμής μόνο φραστική στήριξη, χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Λουκάς Φουρλάς κατά τη συζήτηση στο Στρασβούργο του θέματος «Αυτή είναι η Ευρώπη», στην παρουσία του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Φουρλάς εξέφρασε την άποψη ότι τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Μεταναστευτικό, η Κύπρος δεν τυγχάνει της ανάλογης στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «μόνο με έμπρακτες και συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης προς τα μικρά κράτη μέλη, μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", προσθέτοντας ότι διαφορετικά "θα μιλάμε απλά για μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών", κάτι που όπως είπε «είμαι σίγουρος, ούτε εσείς ούτε η χώρα σας, αλλά ούτε και η δική μου αποδέχονται».

"Αυτό που μας ενώνει στην Ευρώπη είναι οι Aρχές και οι Aξίες της, αυτές τις οποίες όλοι οφείλουμε να πρεσβεύουμε", συμπλήρωσε ο κ. Φουρλάς.

Ο κ. Φουρλάς ως Ευρωβουλευτής που προέρχεται πιό μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, δήλωσε "εμφαντικά" προς τον κ. Bettel, "ότι η αλληλεγγύη ερμηνεύεται για μας πολλές φορές, ως το αυτονόητο, για διασφάλιση της ύπαρξής μας".

Ακολούθως είπε πως δυστυχώς, δεν μπορεί να αναφέρει ότι τα μικρά κράτη μέλη έλαβαν ή λαμβάνουν όση αλληλεγγύη ή στήριξη τους αναλογεί και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τη στάση αρχών που τηρεί η χώρα του στο Κυπριακό, συμπληρώνοντας ότι εύχεται να μπορούσε να πει το ίδιο και για όλους τους ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top