Μάθημα «κυπριακό» σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης

Μάθημα «κυπριακό» σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης

Το Κυπριακό θα είναι μεταξύ των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ιδρύματος Νεολαίας Τουρκίας (TÜGVA) “Ακαδημία Νέων Διπλωματών” που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και μεταξύ των καθηγητών θα είναι και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με την ιδιότητα του πρώην “προέδρου” του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του ιδρύματος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών, φοιτητές ή αποφοίτους τμημάτων οικονομικών, διοίκησης και κοινωνικών επιστημών και θέλουν να κάνουν ειδίκευση στους τομείς της πολιτικής και της διπλωματίας, με στόχο να εργαστούν έπειτα σε αντίστοιχες θέσεις.

Τα μαθήματα θα δίδονται υπό τύπο διαλέξεων. Εκτός από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πρόγραμμα θα διδάσκουν, μεταξύ άλλων, οι εκ των Αναπληρωτών Προέδρων του ΑΚΡ, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Μουσταφά Σεντόπ και Γιασίν Ακτάι, οι πρώην Βουλευτές του ΑΚΡ, Μπιλάλ Ματζίτ και Μπουρχάν Κουζού.

Οι φοιτητές του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα επταήμερης πρακτικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια τριήμερης επίσκεψης στα αντίστοιχα υπουργεία ή θεσμούς στην Άγκυρα.

Μεταξύ των μαθημάτων που θα δοθούν είναι το Κυπριακό, το Αρμενικό, το πρόβλημα Ισραήλ – Παλαιστίνης, Ρωσία – Ουκρανία, Ιράν – Υεμένη, Λιβύη, Ινδία – Πακιστάν – Κασμίρ, Κίνα – ανατολική Τουρκιστάν, Βαλκάνια, το προσφυγικό πρόβλημα, η διαδικασία λύσης (το κουρδικό προφανώς), το σύστημα Προεδρίας και το τουρκικό μοντέλο, το νέα Σύνταγμα στην Τουρκία, η Τουρκία και η διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ασφάλεια και τρομοκρατία, πολιτική και ΜΜΕ, κ.ά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE