Σουδάν: Αναμένεται να ανοίξουν αεροδρόμια για να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες

Σουδάν: Αναμένεται να ανοίξουν αεροδρόμια για να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες

Η παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι είναι έτοιμη να ανοίξει εν μέρει όλα τα αεροδρόμια του Σουδάν ώστε οι άλλες χώρες να μπορέσουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους.

«Οι RSF επιβεβαιώνουν την πλήρη ετοιμότητά τους να συνεργαστούν, να συντονίσουν και να παράσχουν όλες τις διευκολύνσεις που θα επιτρέψουν στους αλλοδαπούς και τις (διπλωματικές) αποστολές να αποχωρήσουν από τη χώρα με ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν σε ποιο βαθμό ελέγχει η οργάνωση τα αεροδρόμια του Σουδάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE