Κολομβία: Επτά νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Κολομβία: Επτά νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι ανθρακωρύχοι στην Κουκουνουμπά της κεντρικής Κολομβίας, ανεβάζοντας έτσι σε 7 τον αριθμό των θυμάτων της έκρηξης που σημειώθηκε την Πέμπτη σε στοά που συνδέει δύο ορυχεία.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, οι διασώστες είχαν εντοπίσει νεκρούς τρεις εργάτες και έκτοτε αναζητούσαν άλλους τέσσερις ανθρακωρύχους.

Τέτοιες τραγωδίες είναι συχνές στην Κολομβία, ειδικά σε ορυχεία που λειτουργούν παράνομα στην Κουντιναμάρκα και άλλους νομούς στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στα μέσα Μαρτίου, έκρηξη σε κοντινό ορυχείο της Σουτατάουσα στοίχισε τη ζωή σε 21 εργάτες. Ήταν μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων ετών στη χώρα.

Οι αρχές κατέγραψαν 1.262 τέτοια δυστυχήματα από το 2011 ως τον Μάιο του 2022, με 103 νεκρούς κατά μέσο όρο ετησίως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.