ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Κατέθεσε πακέτο προτάσεων για Ειδικό Δικαστήριο για δανειολήπτες, για Δικαστήριο μικροδιαφορών και για εξαγορά ποινών

ΕΔΕΚ: Κατέθεσε πακέτο προτάσεων για Ειδικό Δικαστήριο για δανειολήπτες, για Δικαστήριο μικροδιαφορών και για εξαγορά ποινών

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, είχε ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Υπουργό για αυτή την συνάντηση που είχαμε σήμερα, κατά τη διάρκεια της οποίας από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία αφορούν το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως για παράδειγμα:
-Τα θέματα που έχουν σχέση με το ειδικό δικαστήριο για την προσφυγή των δανειοληπτών, ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό
-Την πρόταση μας για την σύσταση λειτουργίας δικαστηρίου μικροδιαφορών, έτσι ώστε να γίνει αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από τέτοιες υποθέσεις
-Την εξαγορά ποινής για θέματα τα οποία δεν είναι μεγάλης ποινικής βαρύτητας, έτσι ώστε να υπάρχει μια αποσυμφόρηση στο θέμα των φυλακών».

Επίσης, συνέχισε, «συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για το θέμα της σύστασης ενός ειδικού σώματος ασφαλείας που θα αποτελείται από ΣΥΟΠ, οι οποίοι θα ολοκληρώνουν την ευδόκιμη υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά μετά την ηλικία των 42 χρόνων, που να έχει την ευθύνη για την παροχή ασφάλειας σε αεροδρόμια, λιμάνια, πρεσβείες και σε άλλα κρατικά κτήρια, έτσι ώστε να μην υπάρχει απόσπαση στελεχών είτε της Αστυνομίας, είτε της Εθνικής Φρουράς και να έχουμε προβλήματα στελέχωσης συγκεκριμένων υπηρεσιών».

«Αυτή τη συνεργασία και τη συζήτηση θα την συνεχίσουμε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων με βασικό στόχο να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και για το Υπουργείο, αλλά και για τον λαό μας και την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είπε: «Να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον κ. Σιζόπουλο, γιατί ήταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση, δεν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση. Η ΕΔΕΚ ήρθε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχει αναλύσει και περιγράψει ο κ. Σιζόπουλος μόλις τώρα».

Από την δική μας πλευρά, πρόσθεσε, «κάναμε μια ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου ειδικότερα σε θέματα της Αστυνομίας, που νιώσαμε ότι ήταν σημαντικό να δοθεί μια συγκεκριμένη ενημέρωση, για προβλήματα και λύσεις ταυτόχρονα, που έθεσε ο κ. Σιζόπουλος».

«Καταλήγοντας θα πω ότι σε μια συζήτηση είναι σωστό να επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά το σημαντικότερο και αυτό συνέβη στην σημερινή περίπτωση - και είμαι ιδιαίτερα θετική για το τι έχει λεχθεί - ότι η ΕΔΕΚ ήρθε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με συγκεκριμένες προτάσεις που επιλύουν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε», συμπλήρωσε η κ. Προκοπίου.

«Έχουμε και οι δύο δεσμευτεί μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα ότι θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, από την δική μας πλευρά ως μέρος της εκτελεστικής εξουσίας είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις που μπορούν να υποβληθούν από την νομοθετική εξουσία, από τα κόμματα από αυτούς που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών όχι μόνο το κομματικό σύστημα και είναι πάντα ευδόκιμο να υπάρχει διάλογος και μέσα από μια συζήτηση να γίνεται και μια σύνθεση απόψεων για να καταλήγουμε πάντοτε σε λύσεις που βοηθούν όλους μας», υπογράμμισε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σιζόπουλο και για τις προτάσεις που έδεσε σήμερα προς συζήτηση αλλά και για την θετική του διάθεση για να υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης», κατέληξε.

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ και της Υπουργού Δικαιοσύνης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top