ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λετυμπιώτης: «Προτεραιότητα η στήριξη των ευάλωτων-μικρομεσαίων ομάδων για την Κυβέρνηση»

Λετυμπιώτης: «Προτεραιότητα η στήριξη των ευάλωτων-μικρομεσαίων ομάδων για την Κυβέρνηση»

Η στήριξη των ευάλωτων και μικρομεσαίων ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο Ημερίδας που διοργάνωσε το ΓΤΠ με θέμα τις προσεχείς τουρκικές εκλογές και ερωτηθείς για την αύξηση του πληθωρισμού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό που προέχει αυτό το διάστημα είναι ως Πολιτεία, ως Κυβέρνηση να παρέχουμε στους πολίτες, στον καταναλωτή, ιδιαίτερα στους ευάλωτους, όλα τα εργαλεία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές τάσεις».

Επεσήμανε ότι αυτό δεν θα γίνει με ένα μέτρο ή ούτε μέσα από μια εξαγγελία, αλλά με σειρά μέτρων, σημειώνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μέσα από την πρόταση του Υπουργείου Εμπορίου για παρακολούθηση των τιμών συγκεκριμένων προϊόντων, όπου ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί σε ημερήσια βάση ποια είναι η αγορά και ποια η χαμηλότερη τιμή ενός προϊόντος.

Όπως είπε ο κ. Λετυμπιώτης, αυτό θα συμβάλει στη μείωση τιμών, όπως έγινε και σε άλλες χώρες που χρησιμοποίησαν αυτό το εργαλείο.

Πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται η σκέψη της Κυβέρνησης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, συμπληρώνοντας πως και αυτά θα λειτουργήσουν μαζί για μερική ανακούφιση των νοικοκυριών.

Τόνισε ακόμα ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, αλλά και των μικρομεσαίων που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η Κυβέρνηση εξετάζει και περαιτέρω μέτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης ως προς την αξιολόγηση διαφόρων υφιστάμενων προγραμμάτων και σχεδίων που υπάρχουν, βάσει της οποίας εγκρίθηκαν διαφοροποιήσεις κριτηρίων σε σχέση με την άδεια μόνιμης διαμονής.

Όπως ανέφερε, θεσμοθετείται πλέον ο μηχανισμός παρακολούθησης του κατά πόσο ο επενδυτής εξακολουθεί να κατέχει την επένδυση στη βάση της οποίας έλαβε την άδεια καθώς, καθώς και του εισοδήματος του για το οποίο πρέπει να προσκομίζει ετησίως στοιχεία.

Αν όχι, πρόσθεσε, τότε αυτόματα ενεργοποιείται η διαδικασία αφαίρεσης της άδειας, ενώ συμπλήρωσε πως εγκρίθηκαν, επίσης, και διάφορες άλλες πρόνοιες του σχεδίου σε σχέση με τα κριτήρια για παροχή της άδειας μόνιμης διαμονής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top