Εβδομαδιαία πτώση 5% στις τιμές πετρελαίου λόγω ανησυχιών για την ανάπτυξη

Εβδομαδιαία πτώση 5% στις τιμές πετρελαίου λόγω ανησυχιών για την ανάπτυξη

Πτώση πέραν του 5% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης, τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων και τον υψηλό πληθωρισμό.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ, Βόρειας Θάλασσας, έκλεισε την Παρασκευή με ελαφρά αύξηση 0,9%, στα $81,89 το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI ενισχύθηκε 0,65%, στα $77,87 το βαρέλι. Οι τιμές πετρελαίου βρίσκονται γύρω στα $10 δολάρια χαμηλότερα από το υψηλό του τρέχοντος έτους που κατέγραψαν στις 12 Απριλίου, στα $87,3.

Εντός της περασμένης εβδομάδας η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε κατά 5,12% και το αμερικανικό αργό πτώση κατά 5,53%.

Επίσης, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της μείωσης τον επόμενο μήνα από τον ΟΠΕΚ+ της παραγωγής του, με τις προσδοκίες για ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης να υποστηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την περασμένη Πέμπτη όταν ανακοινώθηκαν τόσο αδύναμα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που αύξησαν τις ανησυχίες για επερχόμενη ύφεση, όσο και τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE