ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέμα των σκύλων ενώπιον της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Το θέμα των σκύλων ενώπιον της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Ξεκίνησε την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική  Περιβάλλοντος η κατ’ άρθρον συζήτηση του «περί Σκύλων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2022».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, είπε ότι μετά λύπης του διαπιστώνει ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο υιοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

«Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα. Αν και έχουμε ξεκινήσει με την κατ’ άρθρον συζήτηση, έχουμε σπαταλήσει – να σκεφτείτε τα πόσα προβλήματα υπάρχουν - 1 ώρα και βρισκόμαστε στο άρθρο 2 παράγραφο Β, και αυτό αναδεικνύει τα πόσα κενά έχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Από την άλλη, είπε ο κ. Σαββίδης, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο η παράγραφος 2 μιλά για εγκεκριμένες παγίδες.

Σημείωσε ότι κατά τη συνεδρία έχουν αναδείξει και το σοβαρό πρόβλημα της αγέλης των σκύλων στο Δήμο Στροβόλου.

«Έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών από γονείς μαθητών που χρησιμοποιούν είτε το Γραμμικό Πάρκο είτε το Πάρκο Αγίου Δημητρίου κατά τις ώρες αποχώρησης και προσέλευσης στις σχολικές μονάδες, ότι ήρθαν αντιμέτωποι με τα σκυλιά αυτά. Όπως έχουμε ενημερωθεί, έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά ζητούμε τη συνεργασία όλων έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την αγέλη των σκύλων για να μην έχουμε τυχόν θύματα από αυτή την αγέλη, η οποία δεν έγινε σε μια μέρα, έχει μήνες που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, να μην πω και χρόνια και έχει μεγαλώσει τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαββίδης είπε, επιπρόσθετα, ότι ζητούν τη συνεργασία ιδιαίτερα των κτηνιατρικών υπηρεσιών, αν και μέσα από την νομοθεσία αναφέρεται ότι είναι ευθύνη των αρμοδίων δήμων.

«Ναι, αλλά οι Δήμοι πρέπει να έχουν και τα μέσα. Να σας πω ένα παράδειγμα. Δεν υπάρχει στην Κύπρο σήμερα όπλο αναισθητικό, αν και διαφημίζεται. Άρα, το να χτυπήσω ένα ζώο, ένα σκύλο, με αναισθητικό αφού δεν μπορούν με οποιαδήποτε παγίδα να το μαζέψουν, αυτό το μέσο δεν υπάρχει. Ας καθίσουν κάτω σύντομα όμως και να δώσουν λύσεις στο συγκεκριμένο θέμα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top