ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Ισχυρή προτεραιότητα η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ

ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Ισχυρή προτεραιότητα η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ

Στο τριμερές σχήμα συνεργασίας «3+1» μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Τζέφρι Πάιατ, Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιος για θέματα Ενεργειακών Πόρων, σε τοποθέτησή του στο Φόρουμ των Δελφών, διαβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη συνέργεια παραμένει ισχυρή προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη συζήτηση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με θέμα «Ενεργειακοί Διάδρομοι: Ο ρόλος της Ανατολικής Μεσογείου», ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο ως κρίσιμη περιοχή για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας.

«Ολόκληρος ο ενεργειακός χάρτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανασχεδιάζεται και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και με άλλους σημαντικούς παίκτες, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, για την προώθηση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας», σημείωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ειδική αναφορά έκανε στο τριμερές σχήμα συνεργασίας «3+1», μιλώντας για την αξία που έχει αυτή η συνέργεια για την παρούσα αμερικανική διοίκηση.

«Με μεγάλη χαρά είδα την έμφαση που έδωσε ο Γερουσιαστής Μενέντεζ στο όχημα "3+1" κατά την ομιλία του στο Φόρουμ των Δελφών και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό παραμένει ισχυρή προτεραιότητα για τη διοίκηση Μπάιντεν», επισήμανε ο ίδιος.

Όπως είπε, πρόκειται για μια «πρωτοβουλία-όχημα», που συμπυκνώνει το πώς η αμερικανική διοίκηση αντιλαμβάνεται την περιφερειακή συνεργασία, αξιοποιώντας την ιδιότητα των ΗΠΑ ως παρατηρήτριας στο Φόρουμ για το Φυσικό Aέριο της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), καθώς και τις δυνατότητες διαμόρφωσης ισχυρού διαλόγου με την ΕΕ για ενεργειακά ζητήματα.

Η διοίκηση Μπάιντεν αντιλαμβάνεται την Ανατολική Μεσόγειο «ως μια περιοχή διάνοιξης εξαιρετικών ευκαιριών», κατέληξε ο κ. Πάιατ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE