ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Ορθή η στάση Ελλάδας και Κύπρου για υποψηφιότητα Τουρκίας σε IMO»

Δένδιας: «Ορθή η στάση Ελλάδας και Κύπρου για υποψηφιότητα Τουρκίας σε IMO»

Την άποψη ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έπραξαν σωστά σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στον IMO, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ρίσκο. Ο ΙΜΟ είναι ένας Οργανισμός που έχει συγκεκριμένο καταστατικό, έχει συγκεκριμένη ατζέντα, αφορά συνήθως τα ζητήματα ναυσιπλοΐας», επισήμανε. 

«Η Τουρκία ανοιχτά υποστηρίζοντας την Ελλάδα με τη συγκεκριμένη ατζέντα εκλογής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τη συγκεκριμένη ατζέντα εντολής που έχει πάνω στο διεθνές δίκαιο, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, δεν παίρνει ρίσκο; Και όμως, η Τουρκία το πήρε. Το πήρε για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η Ελλάδα δεν θα το πάρει για τον ΙΜΟ;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Νομίζω πρέπει να έχουμε γενναιότητα. Εάν θέλουμε να υπάρξουν συνεννοήσεις, κατανοήσεις, πρέπει να γίνονται βήματα και από τις δυο πλευρές».

«Εγώ είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για αυτή την αμοιβαία κατανόηση, για την αμοιβαία στήριξη. Ελπίζω ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να γίνουν άλλα πολύ πιο σοβαρά και πολύ μεγάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.  

Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ζήτημα, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τη στάση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Κύπρος από την πλευρά της δεν θα μπορούσε να ψηφίσει την τουρκική υποψηφιότητα, καθώς η 'Αγκυρα δεν επιτρέπει σε σκάφη με σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας να πηγαίνουν στα λιμάνια της. «Η Ελλάδα έπραξε σωστά, το ίδιο και η Κύπρος», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top