ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: Κάποιος δεν λέει την αλήθεια για το περιουσιακό

Μαρίνος Σιζόπουλος: Κάποιος δεν λέει την αλήθεια για το περιουσιακό

Είτε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, είτε οι κυβερνώντες δεν λένε την αλήθεια στο θέμα του περιουσιακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλός, διερωτώμενος ποιος τελικά λέει την αλήθεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ενώ ο κ.Έιντε στις 31 Ιουλίου, μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ότι οι ηγέτες έχουν συμφωνήσει ότι υπάρχει το ατομικό δικαίωμα στις περιουσίες και αυτό επηρεάζει τόσο τους ιδιοκτήτες, όσο και τους παρόντες χρήστες, χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε στο ΡΙΚ ότι αυτό που συμφώνησαν οι δύο ηγέτες είναι ότι το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι σεβαστό και ότι αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες.

«Είναι προφανές ότι είτε ο κ. Έιντε δεν λέει την αλήθεια, είτε η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Η Κυβέρνηση “στραγγαλίζει τους μικρομεσαίους και κάνει δώρα σε μεγαλοεπιχειρηματίες”

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σχολίασε επίσης το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων και των πολεοδομικών κινήτρων, λέγοντας πως αν και το Κίνημα δεν διαφωνεί στην επιβολή μιας λογικής φορολογίας στα ακίνητα η οποία να είναι δίκαιη και ισοβαρής, θεωρεί πως «είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο να εξυπηρετήσει τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, στραγγαλίζοντας παράλληλα τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες».

«Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παραχωρεί πλουσιοπάροχη απαλλαγή του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών - δυστυχώς με τη συναίνεση της Βουλής - και νόμιμες παρεκκλίσεις εκατομμυρίων στους ίδιους πάντα μεγαλοεπιχειρηματίες, επιμένει στην επιβολή δυσβάστακτων φόρων εις βάρος της μικρομεσαίας τάξης», συμπλήρωσε ο κ. Σιζόπουλος.

Υποστήριξε ακόμη πως η Κυβέρνηση, από τη μια ξεχνά ότι δεσμεύτηκε τον Απρίλιο του 2013 να καταθέσει μια πολύ πιο δίκαιη και πιο ισομερή πρόταση για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας και από την άλλη, παραχωρεί εκπτώσεις εκατομμυρίων σε μια ολιγαρχία επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η απόκτηση μιας μικρής ακίνητης περιουσίας, που ήταν πάντα η έγνοια κάθε Κύπριου πολίτη, αυτή τη στιγμή είναι το πλέον βαριά φορολογημένο τεκμήριο, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σημειώνοντας πως το Κίνημα δεν πρόκειται να συναινέσει «στη συνέχιση της βαριάς και ισοπεδωτικής φορολόγησης των μικρομεσαίων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρεί σε γενναίες προσφορές σε μεγαλοεπιχειρηματίες».

Η ΕΔΕΚ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για μια λογική και κλιμακωτή φορολόγηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας προς όφελος κυρίως των μικρομεσαίων, των βιομηχανικών και επαγγελματικών μονάδων και της απαλλαγής των αγροτικών κλήρων. Η κλιμακωτή φορολόγηση, κατέληξε, πρέπει να αφορά μόνο κατοικίες  και οικόπεδα εντός οικιστικής περιοχής.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top