ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπροσαρμογή του ύψους των επιδομάτων για ενοίκιο και προσωρινές δομές στέγασης - Οι εισηγήσεις του ΑΚΕΛ

Αναπροσαρμογή του ύψους των επιδομάτων για ενοίκιο και προσωρινές δομές στέγασης - Οι εισηγήσεις του ΑΚΕΛ

Αναπροσαρμογή του ύψους των επιδομάτων για ενοίκιο και προσωρινές δομές στέγασης εισηγείται το ΑΚΕΛ.

Μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΑΚΕΛ για την στεγαστική πολιτική, ο Γιώργος Λουκαΐδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, προεβη σε δηλώσεις:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό γι’ αυτή την πολύ χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για πολλά και σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου.

Κατ’ αρχή να σημειώσω ότι υπήρξε, σχεδόν απόλυτη ταύτιση σε ό,τι αφορά τις διαπιστώσεις για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουμε αυτή την περίοδο, αλλά θα έλεγα ότι υπήρξε και μεγάλη ταύτιση απόψεων προς τις επιδιωκόμενες λύσεις που θα πρέπει να δοθούν για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Καταθέσαμε με δημιουργικό τρόπο τις δικές μας σκέψεις και εισηγήσεις για το στεγαστικό πρόβλημα στη χώρα μας, όμως αντικειμενικά έχουμε σήμερα συζητήσει για λύσεις που πρέπει να δοθούν και αφορούν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Υπογραμμίσαμε ότι ο δείκτης της στάθμης του πολιτισμού μιας χώρας είναι απόλυτα συνδεδεμένος και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στις ευάλωτες ομάδες. Έχουμε ειδικότερα συζητήσει το στεγαστικό πρόβλημα γι’ αυτές τις ευάλωτες ομάδες, γιατί δυστυχώς, στη χώρα μας έχουμε πλέον άστεγους και θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις όπως για παράδειγμα, η παραχώρηση της δυνατότητας στέγασης αυτού του κόσμου σε προσωρινές δομές φιλοξενίας.

Έχουμε συζητήσει, επίσης, την αναπροσαρμογή του ύψους των επιδομάτων που δίνονται για ενοίκιο, δεδομένης της τεράστιας αύξησης που έχει υπάρξει στο κόστος ενοικίων. Συζητήσαμε επιπλέον, την ανάγκη στήριξης με θεσμικό τρόπο, του κόσμου ο οποίος δυστυχώς ξεσπιτώνεται μετά από εκποιήσεις, ώστε να μην πετάγεται πραγματικά στον δρόμο.

Τέλος, υπογραμμίσαμε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων, γιατί δυστυχώς υπάρχει μεγάλη αργοπορία. Το Υφυπουργείο θα έχει την πλήρη στήριξη μας όσον αφορά και την προσπάθεια για περαιτέρω στελέχωση, γιατί δυστυχώς υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση, αλλά και για μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top