Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιάδης για Πισπιρίγκου: «Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για μεταμόσχευση των οργάνων της Τζωρτζίνας»

Ηλιάδης για Πισπιρίγκου: «Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για μεταμόσχευση των οργάνων της Τζωρτζίνας»

Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση για μεταμοσχεύσεις με τη μητέρα της Τζωρτζίνας, είπε σήμερα για πρώτη φορά στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο εντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος είχε αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού, όταν αυτό εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο.

Ο μάρτυρας, ο οποίος υποβλήθηκε σε σειρά ερωτήσεων από τον συνήγορο της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξη Κούγια, σημείωσε ακόμη πως όσο το παιδί παρέμεινε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου (συνολικά 72 ώρες) ποτέ δεν καταγράφηκε εκεί κάποιο επεισόδιο, όπως αντίθετα αναφέρονταν όσο βρίσκονταν στη Παιδιατρική Κλινική.

Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας, εξετάζοντας τον μάρτυρα -ο οποίος θα συνεχίσει και σε άλλη δικάσιμο να απαντά στις ερωτήσεις του συνηγόρου- του έδειξε τρυφερές φωτογραφίας της κατηγορουμένης με την κόρη της όσο το κοριτσάκι νοσηλεύονταν μετά την ανακοπή στο νοσοκομείο του Ρίου. «Είναι αυτή μια αδιάφορη μάνα;» ρώτησε τον μάρτυρα γιατρό ο κ. Κούγιας, ζητώντας στη συνέχεια την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του εντατικολόγου με την Ρούλα Πισπιρίγκου όταν αυτή απολογηθεί στο δικαστήριο. «Ο κ. Ηλιάδης είχε πει στην κ. κατηγορουμένη πως αν η Τζωρτζίνα είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο θα περπατούσε» ανέφερε ο συνήγορος, εξηγώντας γιατί υποβάλλει το συγκεκριμένο αίτημα, με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται να το εξετάσει.

Απαντώντας ο κ. Ηλιάδης, διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο στη μητέρα του παιδιού, σημειώνοντας πως δεν χρησιμοποιεί ως επαγγελματίας υγείας τέτοιου είδους εκφράσεις και πως μετά την ανακοπή που το κοριτσάκι είχε υποστεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν ήξεραν την νύχτα αν θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα.

Κάποιες από τις ερωτήσεις που έθεσε ο κ. Κούγιας στον μάρτυρα και οι απαντήσεις που αυτός έδωσε έχουν ως εξής:

Κούγιας (δείχνει στον μάρτυρα φωτογραφία της κατηγορουμένης με την Τζωρτζίνα αγκαλιά): Από αυτή τη φωτογραφία που βλέπετε η κατηγορουμένη είναι μια αδιάφορη μάνα;

Ηλιάδης: Είναι μια φωτογραφία που δείχνει τη μητέρα με τη Τζωρτζίνα να είναι κοντά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο είναι τραβηγμένη αυτή φωτογραφία.

Κούγιας (δείχνει άλλη παρόμοια φωτογραφία): Αυτή η φωτογραφία;

Ηλιάδης: Είναι μια στοργική φωτογραφία.

Κούγιας: Αν είχατε δει αυτή τη φωτογραφία τότε που τραβήχτηκε στο νοσοκομείο θα είχατε την ίδια άποψη για την κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Την άποψή μου την έχω καταθέσει και δεν μπορώ να κρίνω από μια φωτογραφία.

Πρόεδρος: Ποιος την έχει τραβήξει αυτή τη φωτογραφία;

Πισπιρίγκου: Ο Μάνος μέσα στη ΜΕΘ.

Κούγιας: Είναι μια μάνα άψυχη σε αυτή τη φωτογραφία;

Ηλιάδης: Ναι, σε αυτή που δείχνετε τώρα έχει βλεματική επαφή με το παιδί.

Κούγιας: 19. 7 το παιδί έφυγε από τη ΜΕΘ να πάει σπίτι του. Η κ. κατηγορουμένη ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στο facebook. Δείχνει μόνο τα χέρια τους και γράφει «δώσε μου το χέρι σου να κρατήσω τη ζωή μου»….

Ηλιάδης: Είναι μια συγκινητική φωτογραφία.

Κούγιας: Στις 9. 7.22 σε συνέντευξή σας λέτε ότι θεωρείτε την ανακοπή στη Τζωρτζίνα σαν τρίτο θάνατο. Γράφει ότι είπατε πως το φινάλε του δράματος στη Τζωρτζίνα γράφτηκε στο Καραμανδάνειο. Λέει ακόμη πως γνωρίζατε ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλήσει, δεν θα περπατήσει. Όσα λέω εγώ δηλαδή τόσες ημέρες, ότι η αναζωογόνηση στο Καραμανδάνειο ήταν θάνατος. Γιατί τόσες ημέρες δεν μου απαντάτε; Λέτε αυτά που λέω εγώ στη συνέντευξη και εδώ μας είπατε ότι όλα αυτά τα καταλάβατε μετά τη μαγνητική….

Ηλιάδης: Βεβαίως θεωρώ την ανακοπή σαν θάνατο, δε θα φτάναμε ποτέ να περπατήσει η Τζωρτζίνα. Η ζωή όμως δεν ολοκληρώνεται όταν περπατήσει κάποιος. Ακόμη και ένα βήμα, ένα κλότσημα μιας μπάλας είναι αρκετά σημαντικό για μια οικογένεια. Δεν της δώσαμε το χρόνο της. Η αποκατάσταση των παιδιών μπορεί να κάνει δυο και τρία χρόνια…

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό το φινάλε του δράματος που είπατε;

Ηλιάδης: Αν δεν υπήρχε ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί θα είχε πεθάνει στο Καραμανδάνειο

Κούγιας: Στο σημείο αυτό ζητάμε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με την κ. κατηγορουμένη. Της είχε πει πως αν το παιδί είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο θα περπατούσε.

Πρόεδρος: Εννοείτε μετά την απολογία της;

Κούγιας: Ναι. Της είχατε πει κύριε μάρτυρα της κυρίας κατηγορουμένης πως αν το παιδί είχε δια σωληνωθεί στο 10λεπτό θα πήγαινε σχολείο;

Ηλιάδης: Ως επαγγελματίας υγείας δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο τέτοιες εκφράσεις, εμείς κάθε νύχτα δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει.

Κούγιας: Στις 22 του μήνα στην Παιδιατρική έγιναν διάφορα επεισόδια στο παιδί. Θα μπορούσε να τα έχει προκαλέσει η κ. κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας.

Κούγιας: Η κατηγορουμένη που σκοτώνει τα παιδιά της παρακαλάει να πάνε στη ΜΕΘ που δεν μπορεί να κάνει κάτι. Στην Παιδιατρική που κοιμόνταν μαζί με το παιδί γιατί δεν το σκότωσε;

Ηλιάδης: Στο ερώτημά σας δεν μπορώ να απαντήσω.

Κούγιας: Αυτά τα επεισόδια τα λένε οι συνάδελφοί σας..

Ηλιάδης: Εάν υπάρχουν αυτά τα επεισόδια σημαίνει ότι τις επόμενες ώρες πρέπει να τα ξαναδούμε. 72 ώρες όμως παραμονής του παιδιού στη ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε ένα επεισόδιο. Γι' αυτό υπάρχουν και φωτογραφίες του παιδιού εκεί, να δείτε πόσο όμορφα κοιμάται εκεί.. Ως δια μαγείας τα επεισόδια στην ΜΕΘ εξαφανίστηκαν.

Κούγιας: Αυτό σημαίνει ότι δεν συνέβησαν;

Ηλιάδης: Δεν είπα αυτό.

Πρόεδρος: Σας έχει απαντήσει ότι δεν ξέρει αν αυτά τα επεισόδια είναι πραγματικά.

Οι μεταμοσχεύσεις

Κατά τη σημερινή δικάσιμο όμως ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε να απαντήσει για το εάν είχε συζητήσει με την Ρούλα Πισπιρίγκου το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης οργάνων της μικρής Τζωρτζίνας και πρώτη φορά -μετά τις αιχμές που είχε αφήσει ο κ. Κούγιας- είπε ότι τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ με την κατηγορουμένη.

Κούγιας: Πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις μεταμοσχεύσεις με την κυρία κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Είναι αυτό η θέση της κυρίας κατηγορουμένης κύριε συνήγορε;

Κούγιας: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Και γιατί δεν το είπατε από την αρχή;

Κούγιας: Γιατί υπήρχε κανείς να την κατευθύνει;

Πρόεδρος: Μα ούτε και εσείς τα λέτε στα υπομνήματά σας.

Κούγιας: Μετά το επεξεργάστηκα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέση και του κ. Δασκαλάκη; Το είχε πει δηλαδή στον άντρα της;

Κούγιας: Όχι, σπανίως εμφανίζονταν

Πρόεδρος: Και τι απάντησε η εντολέας σας στις συζητήσεις τις οποίες αναφέρεστε για μεταμοσχεύσεις;

Κούγιας: Αρνήθηκε.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγός Αστυνομίας: Σύντομα οι αποφάσεις από τον ΠτΔ - Οι τρεις επιλογές του

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Αναμένεται να δώσει κατάθεση ο 21χρονος – Ποια η κατάσταση της υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Ήταν μεθυσμένος ο 29χρονος – Προκαλούσε προβλήματα στην μπυραρία που βρισκόταν

Ελλάδα: Ζιγκολό «πουλούσε έρωτα» σε οφθαλμίατρο και του «έτρωγε» λεφτά - Τι κατήγγειλε το θύμαΈρχονται νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και κοστολογεί σενάρια για νέα μέτρα στήριξης της κονωνίας και ειδικά των ευάλωτων ομάδων για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, Μάκης Κεραυνός, τονίζοντας πως τα σενάρια γίνονταν ανεξάρτητα από τις αναβαθμίσης της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας της περασμένης Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top