ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Προτού κοπάσει ο σάλος από την ανάρτηση του υφυπουργείου Πολιτισμού για το πάρτι γενεθλίων του Προέδρου του ΔΗΚΟ, άλλος ένας υφυπουργός, έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια νέα πολιτική και επικοινωνιακή κρίση. Ένα μονόστηλο στην παραπολιτική στήλη του κυριακάτικου Φιλελεύθερου, για την πρόσληψη της 19χρονης φοιτήτριας ως συνεργάτιδας του υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή, ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικά όταν διαπιστώθηκε από το προφίλ της ότι ήταν στέλεχος του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το θέμα, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις αντιδράσεις και περιορίστηκε να υποδείξει ότι δεν πρόκειται να γίνει οτιδήποτε που να εκφεύγει της νομιμότητας. Υπέδειξε επίσης ότι η κριτική πρέπει να ασκείται στην κυβέρνηση και να μην γίνεται κανιβαλισμός σε βάρος ατόμων.

Τρίτωσε το κακό

Εντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους, που έκαναν λόγο για σκάνδαλο, σε αντίθεση με τον ΔΗΣΥ, του οποίου η κριτική ήταν ηπιότερη, και τα συμπολιτευόμενα κόμματα που επέλεξαν τη σιωπή. Οι περισσότερες αντιδράσεις όμως προκλήθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία εξελίσσονται σε… δαίμονα για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, αφού για τρίτη φορά από τότε που ανέλαβε, καλείται να σβήσει φωτιές που πυροδοτήθηκαν από αποκαλύψεις χρηστών των ΜΚΔ. Η πρώτη ήταν η ανάρτηση του υφυπουργού Πολιτισμού για την παρουσία του στο πάρτι του Νικόλα Παπαδόπουλου, ακολούθησε η αποκάλυψη για το fake βιογραφικό του Μιχάλη Μιχαήλ που διορίστηκε από τον Πρόεδρο στην ΕΔΥ σε διαδοχή του νυν υφυπουργού Κώστα Κουμή, ο οποίος με την πρόσληψη της 19χρονης φοιτήτριας…τρίτωσε το κακό για την κυβέρνηση.

Σύγκρουση με Ελεγκτική Υπηρεσία

Το χειρότερο από όλα για την κυβέρνηση είναι η ευθεία πλέον σύγκρουση με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία κάνει λόγο για πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική πρόσληψη. Η Ελεγκτική Υπηρεσία απορρίπτει τη θέση ότι το 2019 η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ακύρωσε το πλαίσιο που η ίδια ψήφισε μερικούς μήνες προηγουμένως για τη ρύθμιση των καθηκόντων, των όρων πρόσληψης και εργοδότησης συνεργατών/συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών της κυβέρνησης. Το θέμα αναμένεται ότι θα απασχολήσει εκ νέου τη Βουλή, ενώπιο της οποίας συζητήθηκε πάρα πολλές φορές, με τελευταία φορά την πρόσληψη στο δημόσιο των τεσσάρων συνεργάτιδων του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες τελικά, αποδεσμεύτηκαν με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Έρχονται αλλαγές στη στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες – Ο στόχος και ποιους αφορά

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top