ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Πούτιν: Κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

Ο ανθρώπινος πολιτισμός βρίσκεται και πάλι σε μια αποφασιστική καμπή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρετίζοντας την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας κατά την επέτειο της Νίκης στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και υποστηρίζοντας ότι «ένας πραγματικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί και πάλι εναντίον της πατρίδας μας, αλλά εμείς αποκρούσαμε τη διεθνή τρομοκρατία, θα προστατεύσουμε και τους κατοίκους του Ντονμπάς, θα κατοχυρώσουμε την ασφάλειά μας».

Ανήμερα της 78ης επετείου από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη τους παρευρισκόμενους «για τη γιορτή προς τιμήν των πατεράδων, των παππούδων και των προπάππων μας, οι οποίοι δόξασαν και απαθανάτισαν τα ονόματά τους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα. Με αντίτιμο την αμέτρητη ανδρεία και τεράστιες θυσίες έσωσαν την ανθρωπότητα από τον ναζισμό».

«Για εμάς, για τη Ρωσία, δεν υπάρχουν μη φιλικοί, εχθρικοί λαοί ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στον πλανήτη, θέλουμε να δούμε ένα ειρηνικό, ελεύθερο και σταθερό μέλλον», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας «οποιαδήποτε ιδεολογία πρωτοκαθεδρίας από τη φύση της αποκρουστική, εγκληματική και θανατηφόρα».

«Ωστόσο οι δυτικές παγκοσμιοποιητικές ελίτ εξακολουθούν να μιλούν για την αποκλειστικότητά τους, στρέφουν τους ανθρώπους τον ένα εναντίον του άλλου και διχάζουν τις κοινωνίες, προκαλούν αιματηρές συγκρούσεις και πραξικοπήματα, σπέρνουν μίσος, ρωσοφοβία, επιθετικό εθνικισμό, καταστρέφουν και τις οικογενειακές, παραδοσιακές αξίες, που κάνουν τον άνθρωπο άνθρωπο. Και όλα αυτά για να συνεχίσουν να υπαγορεύουν, να επιβάλλουν τη θέλησή τους, τους κανόνες τους και στην ουσία ένα σύστημα ληστείας, βίας και καταπίεσης των λαών», υποστήριξε ο Β.Πούτιν, στρέφοντας τα βέλη της κριτικής του κατά της Δύσης.

«Φαίνεται πως ξέχασαν πού οδήγησε η παράλογη επιδίωξη της παγκόσμιας κυριαρχίας από τους ναζιστές. Ξέχασαν ποιοι συνέτριψαν αυτό το τερατώδες, απόλυτο κακό, ποιοι ύψωσε τείχος υπερασπιζόμενος την πατρική τους γη και δεν λυπήθηκαν τις ζωές τους για την απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας ότι «σε πολλές χώρες καταστρέφονται ανελέητα και με ψυχρότητα τα μνημεία των Σοβιετικών στρατιωτών, γκρεμίζονται μνημεία μεγάλων στρατηλατών, δημιουργείται μια πραγματική λατρεία των ναζί και των συνεργατών τους, ενώ προσπαθούν να σβήσουν και να παραποιήσουν τη μνήμη των πραγματικών ηρώων».

Κατά τον Β.Πούτιν «αυτή η βεβήλωση του άθλου και των θυμάτων της νικηφόρας γενιάς είναι επίσης ένα έγκλημα, ένας απροκάλυπτος ρεβανσισμός εκείνων που με κυνισμό και θρασύτατα προετοίμασαν μια νέα εκστρατεία κατά της Ρωσίας, που συγκέντρωσαν για το σκοπό αυτό νεοναζιστικά αποβράσματα από ολόκληρο τον κόσμο», ενώ στόχος των προαιώνιων εχθρών της Ρωσίας «είναι να επιτύχουν τη διάλυση και την καταστροφή της χώρας μας, να σβήσουν τα αποτελέσματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, να συντρίψουν οριστικά το σύστημα της παγκόσμιας ασφάλειας και του διεθνούς δικαίου, να στραγγαλίσουν κάθε κυρίαρχο κέντρο ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον ηγέτη του Κρεμλίνου «η υπερβολική φιλοδοξία, η αλαζονεία και η λογική του “όλα επιτρέπονται” οδηγούν αναπόφευκτα σε τραγωδίες. Αυτός ακριβώς είναι η αιτία της καταστροφής, που βιώνει σήμερα ο ουκρανικός λαός», τον οποίο χαρακτήρισε «όμηρο του πραξικοπήματος και του εγκληματικού καθεστώτος των δυτικών αφεντικών του, διαπραγματευτικό χαρτί για την υλοποίηση των βάναυσων, ιδιοτελών σχεδίων τους».

«Για εμάς στη Ρωσία, η μνήμη των υπερασπιστών της πατρίδας είναι ιερή, την φυλάμε στις καρδιές μας. Αποτίουμε τη δέουσα τιμή στους συμμετέχοντες στην Αντίσταση, που πολέμησαν γενναία κατά του ναζισμού, στους στρατιώτες των συμμαχικών στρατών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μ.Βρετανίας και άλλων κρατών», είπε, παρά το γεγονός ότι οι πρέσβεις ΗΠΑ και Μ.Βρετανίας δεν προσκλήθηκαν στην παρέλαση, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Θυμόμαστε και τιμούμε τον άθλο των πολεμιστών της Κίνας στη μάχη κατά του ιαπωνικού μιλιταρισμού», είπε ο Β.Πούτιν, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι «η εμπειρία της αλληλεγγύης και της εταιρικής σχέσης στα χρόνια της μάχης ενάντια στην κοινή απειλή είναι μια ανεκτίμητη κληρονομιά μας», αλλά και ένα σταθερό στήριγμα, τώρα, που «ισχυροποιείται η μη αναστρέψιμη κίνηση προς έναν πιο δίκαιο πολυπολικό κόσμο, βασισμένο στις αρχές της εμπιστοσύνης και της αδιαίρετης ασφάλειας, των ίσων δυνατοτήτων για αυθεντική και ελεύθερη ανάπτυξη όλων των χωρών και των λαών».

Έχοντας στο πλευρό του στην εξέδρα των επισήμων για την παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης, που ολοκληρώθηκε χωρίς οποιοδήποτε απρόοπτο, τους προέδρους Αρμενίας, Καζακστάν, Κιργκιστάν, Λευκορωσίας, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν, δηλαδή επτά πρώην Δημοκρατιών της Σ. Ένωσης και σήμερα μελών της μετασοβιετικής Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, ο Β.Πούτιν χαρακτήρισε την παρουσία τους «στάση ευγνωμοσύνης προς τον άθλο των προγόνων μας: πολέμησαν μαζί και νίκησαν μαζί, όλοι οι λαοί της ΕΣΣΔ συνέβαλαν στην κοινή νίκη».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αρχικώς είχε σχεδιαστεί να είναι παρών στην παρέλαση μόνο ο Πρόεδρος του Κιργκιστάν, όμως την τελευταία στιγμή η ρωσική διπλωματία «έπεισε» και τους υπόλοιπους πιο στενούς συμμάχους της Μόσχας να είναι παρόντες τόσο στην παρέλαση, όσο και στην καθιερωμένη κοινή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου, ενώ τώρα παρακάθονται σε κοινό τιμητικό γεύμα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι «οι μάχες, που ήταν καθοριστικές για τις τύχες της πατρίδας μας, γίνονταν πάντα πατριωτικές, λαϊκές και ιερές» και να εγκωμιάσει όσους συμμετέχουν σήμερα στην πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι από αυτούς εξαρτάται η ασφάλεια της Ρωσίας και το μέλλον της κρατικής της υπόστασης και του λαού της.

Η στρατιωτική παρέλαση και η κατάθεση στεφάνου, που ακολούθησε, ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, ενώ οι υψηλοί προσκεκλημένοι κινήθηκαν πεζή προς την «αιώνια φλόγα» στον κήπο του Αλεξάνδρου, όπου και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περιτριγυρισμένοι από κλοιό σωματοφυλάκων, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Μόσχας πολλαπλασιάστηκαν μετά την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην οροφή της επίσημη κατοικίας του προέδρου Πούτιν εντός του Κρεμλίνου και ακριβώς πάνω από τη θέση της εξέδρας των επισήμων στην παρέλαση.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κυβέρνηση σε άμυνα μετά το νέο αυτογκόλ

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Έρχονται αλλαγές στη στεγαστική βοήθεια σε πρόσφυγες – Ο στόχος και ποιους αφορά

Στα χέρια της Κυβέρνησης τα στοιχεία για τις κυρώσεις σε Κύπριους από ΗΠΑ – Αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και αξιολόγηση

Αυτό είναι το Πόθεν Έσχες του Υπουργού Άμυνας – Δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία Χατζηγιάννης και Πική

«Δυο οικογένειες στη Λευκωσία χρειάζονται βοήθεια» - «Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από κάθε καθυστέρηση του κράτους»

Θλίψη για τον 47χρονο φίλαθλο που «έσβησε» μετά τον αγώνα - Ο γιος του είναι Κύπριος ποδοσφαιριστής...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top