ΑΚΕΛ: Ενέγραψε θέμα στη Βουλή για διορισμούς Κυβέρνησης

ΑΚΕΛ: Ενέγραψε θέμα στη Βουλή για διορισμούς Κυβέρνησης

Στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος στη Βουλή σε σχέση με τους διορισμούς στους οποίους προέβη η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη το τελευταίο διάστημα, προχώρησε το ΑΚΕΛ.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ο οποίος ενέγραψε το θέμα υπό τον τίτλο «Η υποχρέωση της Εκτελεστικής Εξουσίας να προβαίνει σε διορισμούς στη βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας» και με αιτιολογικό ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν διορισμοί, οι οποίοι απασχόλησαν την κοινωνία και κρίνεται αναγκαίο όπως διεξαχθεί συζήτηση, για λόγους δημόσιου συμφέροντος και θεσμοθέτησης μετρήσιμων κριτηρίων στους διορισμούς της Εκτελεστικής Εξουσίας και άλλων θεσμών.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι «η ρήση το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, δυστυχώς, στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει πολλαπλασιαστεί επί δύο», για να σημειώσει ότι «οι αστοχίες και οι σκοπιμότητες γύρω από συγκεκριμένους διορισμούς συνεχίζονται, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα, πλήττοντας τη χρήστη διοίκηση και μη σεβόμενες τη διαφάνεια, που πρέπει να χαρακτηρίζει τις πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις των κυβερνήσεων».

Σύμφωνα με τον Άριστο Δαμιανού, «ως αποτέλεσμα και των τελευταίων διορισμών, που έγιναν από την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, έχουμε προωθήσει και έχουμε εγγράψει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ειδικό αυτεπάγγελτο θέμα και ασφαλώς ως αποτέλεσμα αυτή της συζήτησης η πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε και σε ετοιμασία σχετικής πρότασης νόμου ιδιαίτερα αν η εκτελεστική εξουσία αρνηθεί να προωθήσει η ίδια νομοθεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Θεωρούμε», είπε, «ότι ζητήματα που αφορούν στην αξιοκρατία, στη χρηστή διοίκηση, στην αποτροπή διασπάθισης δημοσίου χρήματος, πρέπει να χαρακτηρίζουν κυβερνήσεις».

Όπως πρόσθεσε, «λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι σε αυτά τα ζητήματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και τα συγκυβερνώντα κόμματα μοιραία και αναπόδραστα φαίνεται να ακολουθούν την πεπατημένη και να βαδίζουν σα χνάρια της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη».

Είπε πως το κόμμα του θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο, για να προσθέσει ότι «θεσμικά πρέπει να οδηγηθεί σε αποτελεσματικές λύσεις, για να αποτραπεί η αυθαιρεσία της οποιασδήποτε Εκτελεστικής Εξουσίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ηλίας Μυριάνθους στο «T»: «Με την άρνηση να μου δοθεί το μητρώο των μελών της ΕΔΕΚ, παραχαράσσεται η δημοκρατική»-«Αγωνιώ για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος»

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ και υποψήφιος για την προεδρίας του κόμματος, μιλά στο «Τ» για την απόφασή του, να θέσει τον εαυτό του στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, μια υποψηφιότητα η οποία στόχο έχει την ενότητα στο κόμμα και την επιστροφή όσων έχουν διαγραφεί ή αποστασιοποιηθεί από την ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE