Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Τράπεζα: Νέο μοντέλο οικονομίας, με στροφή στην τεχνολογία

Ελληνική Τράπεζα: Νέο μοντέλο οικονομίας, με στροφή στην τεχνολογία

Το όραμα για ένα νέο οικονομικό μοντέλο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του 13ου Nicosia Economic Congress που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου με κύριους χορηγούς την Παγκυπριακή Ασφαλιστική και την Hellenic Life.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν και φέτος την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναλύσουν τάσεις, προοπτικές και προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο CEO της HB Insurance Holding Χρίστος Πατσαλίδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις όσον αφορά τον κλάδο των ασφαλειών υπογραμμίζοντας ότι η ασφαλιστική βιομηχανία στην Κύπρο είναι και θα συνεχίσει να είναι σημαντικός πυλώνας στην οικονομία μας, με τα συνολικά ασφάλιστρα να αποτελούν περίπου το 4% του κυπριακού ΑΕΠ και τις ασφαλιστικές εταιρείες ζωής να διαχειρίζονται ταμεία περίπου €1,5 δισ..

Όπως είπε, οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και του εργατικού κόστους καθώς και η επιβράδυνση στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού τομέα, αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ρυθμό ανάπτυξης του Γενικού Κλάδου ασφαλειών, ενώ ο Κλάδος Ζωής αναμένεται να συνεχίσει τη θετική ανάπτυξη με αυξημένη ζήτηση, παρά τις πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. «Τα αποταμιευτικά και τα επενδυτικά σχέδια που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής επιτρέπουν διασπορά και εναλλακτικές ευκαιρίες στις επενδύσεις των χαρτοφυλακίων, ειδικά για ιδιώτες, προσφέροντας μια πολύ ελκυστική επιλογή για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις», εξήγησε.

Ο κ. Πατσαλίδης υπογράμμισε ότι τόσο η Παγκυπριακή Ασφαλιστική όσο και η Hellenic Life, στοχεύουν σε μια ολική και όχι απλά ψηφιακή μεταμόρφωση με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους. «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης, τόσο των πελατών μας, όσο και των συνεργατών μας, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας & Εταιρικής Διακυβέρνησης» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Χρίστος Εοτζουριάν, Επικεφαλής Τεχνολογίας και Ψηφιακής της Ελληνικής Τράπεζας έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις του τομέα της τεχνολογίας και τους τρόπους που μπορεί να ενισχυθεί η ψηφιοποίηση της κυπριακής οικονομίας.

Όπως ανέφερε η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μπορεί να μεταμορφώσει την οικονομία μας, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελληνική Τράπεζα επενδύει στην αναβάθμιση των τραπεζικών υπηρεσιών που προσφέρει, εστιάζοντας σε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης, με στόχο την πλήρη και αποτελεσματική μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ο κ. Εοτζουριάν αναφέρθηκε στη στροφή των πελατών προς τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης, αλλά και στις εντατικές προσπάθειες της Ελληνικής Τράπεζας να τους εκπαιδεύσει και να τους εξοικειώσει με την τεχνολογία ώστε να κάνουν τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές με ασφάλεια, πιο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεγέλασαν εταιρεία με ψεύτικο τιμολόγιο μεγάλου χρηματικού ποσού - Λάμβανε ψεύτικα μηνύματα και η εταιρεία στο εξωτερικό

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

Χαμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου - Έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις - Τι συνέβη και μέχρι πότε θα συνεχιστεί

Αυτό είναι το στούντιο-υπερπαραγωγή του Λούη! - Ο «Βασιλιάς» επιστρέφει στον AlphaΕθνικό Συμβούλιο: Διπλωματικά βήματα προς Αζερμπαϊτζάν - Έτοιμα τα μέτρα ΠτΔ για Τουρκοκύπριους

Εθνικό Συμβούλιο: Διπλωματικά βήματα προς Αζερμπαϊτζάν - Έτοιμα τα μέτρα ΠτΔ για Τουρκοκύπριους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, το απόγευμα, σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top