ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροποποιητικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ ενέκρινε το Υπουργικό - Τι αφορούν

Τροποποιητικά νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ ενέκρινε το Υπουργικό - Τι αφορούν

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι, σε σημερινή Συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τροποποιητικά νομοσχέδια, τα οποία αφορούν κυρίως διατάξεις που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο Νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023», εγκρίθηκε η ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, όπως επίσης και στην εισαγωγή ρυθμίσεων για την αντιμισθία των Αντιδημάρχων, που να λαμβάνουν υπόψη το μέγεθος των δημοτικών διαμερισμάτων. Επιπλέον, προωθήθηκαν ειδικές διατάξεις για τους κατεχόμενους Δήμους αλλά και τους Δήμους Στροβόλου και Πάφου, οι οποίοι δεν απαρτίζονται από δημοτικά διαμερίσματα.

Για το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023», εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και την έναρξη ισχύος των διατάξεων του Νόμου που αφορούν στη σύσταση συμπλεγμάτων παροχής υπηρεσιών.

Αναφέρεται πως το νομοσχέδιο με τίτλο «ο περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023» βρίσκεται στη διαδικασία του νομοτεχνικού ελέγχου και θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μόλις αυτός ολοκληρωθεί. Στόχος είναι να ρυθμίσει θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Προέδρων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, στη δικαιοδοσία των Οργανισμών στα υφιστάμενα αποχετευτικά συστήματα που λειτουργούν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2,000 κατοίκων, στον καθορισμό έναρξης ισχύος διατάξεων του νόμου που αναφέρονται στην ανάληψη της άσκησης των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών σε σχέση με τα απόβλητα, καθώς και στην αποζημίωση των Προέδρων των Οργανισμών.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών προβαίνει στο παρόν στάδιο σε καταρτισμό τριών πρόσθετων τροποποιητικών νομοσχεδίων που θα ρυθμίζουν επί μέρους, τεχνικής φύσης θέματα και τα οποία αναμένεται να κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο περί τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών προβαίνει στις τροποποιήσεις επί των νομοσχεδίων, κατόπιν διαβούλευσης με τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων και τα κοινοβουλευτικά κόμματα και κατόπιν διαπίστωσης ότι οι πιο πάνω διατάξεις χρήζουν τροποποίησης ή/και διευκρίνησης, προκειμένου να καταστούν οι Νόμοι πιο λειτουργικοί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top