ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «είπαν» ΠτΔ και Υπουργός Ευρώπης ΗΒ - «Πάντα θα υποστηρίζουμε τη ΔΔΟ»

Τα «είπαν» ΠτΔ και Υπουργός Ευρώπης ΗΒ -  «Πάντα θα υποστηρίζουμε τη ΔΔΟ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Leo Doherty.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Leo Doherty δήλωσε, μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πραγματικά θετική συζήτηση με τον Πρόεδρο, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα πολύ σημαντικών θεμάτων αγγλοκυπριακού ενδιαφέροντος. Ο κ. Doherty είπε ότι ήταν τιμή η παρουσία του Προέδρου στην πρόσφατη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και ότι ήταν μια υπενθύμιση των μοναδικών, πολύ ισχυρών δεσμών μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Κύπρου, της μεγάλης κυπριακής κοινότητας στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις και των πολύ στενών δεσμών που απολαμβάνουν οι δύο χώρες μεταξύ τους σήμερα. Επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί Βρετανοί που ζουν εδώ στην Κύπρο απολαμβάνοντας τον καλό καιρό του νησιού και ότι πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανοί έρχονται για διακοπές στην Κύπρο κάθε χρόνο.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και η συνέχιση της συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της εκπαίδευσης. Ο κ. Doherty τόνισε, επίσης, ότι είχε μια πολύ ικανοποιητική συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία που είχε να μιλήσει μαζί του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή των Βαρωσίων, ο κ. Doherty είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε κάποιες πολύ ενθαρρυντικές δηλώσεις σχετικά με την επιθυμία του να υπάρξει λύση και να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Τέλος, είπε ότι  πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις τουρκικές εκλογές, αλλά «πάντα θα συνηγορούμε υπέρ μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας εντός των αρχών του ΟΗΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top