ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανενώσουμε το νησί μας»

Αννίτα: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επανενώσουμε το νησί μας»

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταφέρουμε να επανενώσουμε το νησί μας, δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ που εδρεύουν στην Κύπρο.

Στον χαιρετισμό της, η κ. Δημητρίου είπε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει στη δύναμη της διπλωματίας προκειμένου να προωθηθεί ο στόχος της εδραίωσης της ειρήνης και της σταθερότητας, ιδιαίτερα τώρα λόγω της ρωσικής επιθετικότητας, όχι μόνο εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, αλλά και μέσω της αναζήτησης περαιτέρω τρόπων δράσης προς στήριξη αυτού του κοινού στόχου.

Πρόσθεσε ότι είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής Ruslan Stefanchuk για την Ημέρα της Ευρώπης και κατέληξαν «στο συμπέρασμα ότι είναι θέμα επιβίωσης για όλους να προστατευθούν οι αρχές και το μέλλον που θέλουμε να έχουμε για την Ευρώπη, αλλά και για την Κύπρο».

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να συζητήσει και να ενημερώσει τους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ για την πρωτοβουλία που έχει ανακοινώσει το κόμμα για ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και την προθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από το Κραν Μοντανά, αλλά και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.

«Ειδικά σήμερα, δεν μπορούμε να δεχτούμε κανενός είδους δικαιολογία για παραβιάσεις των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και όσων ανήκουν στους νόμιμους πολίτες της Αμμοχώστου και της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε σχετικά, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στην ΕΕ πολιτικές με δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπάρχει πρόσθετη ευθύνη να βρεθεί τρόπος για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ή τουλάχιστον να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλίμα ετοιμότητας σε περίπτωση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

«Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό το μέλλον της Κύπρου και το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί προτεραιότητα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το κόμμα εξ αρχής. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταφέρουμε να επανενώσουμε το νησί μας», σημείωσε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι υπάρχει ευθύνη να προχωρήσουν τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η συνάντηση διοργανώθηκε με σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη του διπλωματικού σώματος που εδρεύουν στην Κύπρο για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος και να συζητήσουν τι περισσότερο μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τα ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top