ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο λεωφορεία «έχασαν» τροχούς μέσα σε διάστημα έξι μηνών…

Δύο λεωφορεία «έχασαν» τροχούς μέσα σε διάστημα έξι μηνών…

Παραλίγο τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, όταν εν κινήσει λεωφορείο που μετέφερε μαθητές «έχασε» δύο τροχούς, αλλά ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε ν’ ακινητοποιήσει το όχημα με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Το απίστευτο περιστατικό, που συνέβη το πρωί της Τετάρτης (10/5) παρά την έξοδο προς Αθηένου, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, μία ρόδα του λεωφορείου χτύπησε δεύτερο διερχόμενο λεωφορείο που επίσης μετέφερε μαθητές, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο κλήθηκε εφεδρικό όχημα που παρέλαβε τους μαθητές και τους μετέφερε στον προορισμό τους. Τα δύο λεωφορεία με τους μαθητές ταξίδευαν με κατεύθυνση από τη Λευκωσία προς Λάρνακα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει λεπτομερή έκθεση γεγονότων από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναφορικά με τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν οι δύο ρόδες από το λεωφορείο. Ο κ.Βαφεάδης επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πριν από μερικές μέρες στο συγκεκριμένο λεωφορείο τοποθετήθηκαν καινούργια ελαστικά. «Φαίνεται ότι κατά την αλλαγή των ελαστικών, κάτι δεν έγινε σωστά», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η πληροφόρηση αυτή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν, λέγοντας ότι δεν είναι ένα γεγονός που αφήνει οποιονδήποτε ανεπηρέαστο. Ο υπουργός μίλησε για δύο λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές και το ένα απ’ αυτά έχασε δύο τροχούς, αλλά ο οδηγός κατάφερε να το ακινητοποιήσει χωρίς παρατράγουδα. Ο κ.Βαφεάδης ανέφερε πως πρόκειται για λεωφορείο που εισήχθη στην Κύπρο το 2019. Τότε, όπως είπε, το όχημα ήταν 10 χρόνων, που σημαίνει ότι σήμερα είναι 14 χρόνων, άρα είναι εντός των πλαισίων της σχετικής νομοθεσίας. «Το λεωφορείο αυτό είχε περάσει μ’ επιτυχία τεχνικό έλεγχο τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που σημαίνει ότι και πάλι ήταν εντός της νομοθεσίας. Κάτι, όμως, έχει συμβεί για να φύγουν οι δύο τροχοί.

Οι πληροφορίες μου, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, είναι ότι πριν από μερικές μέρες είχε κάνει αλλαγή ελαστικών. Φαίνεται ότι κατά την τοποθέτηση των καινούργιων τροχών κάτι δεν πήγε καλά», σημείωσε. Ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, μία φορά τον χρόνο το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ελέγχει όλα τα λεωφορεία μαζικής μεταφοράς πληθυσμού.

Και στη Λεμεσό

Ο Αλέξης Βαφεάδης αναφέρθηκε και σε παρόμοιο περιστατικό με λεωφορείο πριν από έξι μήνες στη Λεμεσό, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό όταν συμβαίνει δύο φορές σε διάστημα έξι μηνών. «Κάπου υπάρχει κενό. Μπορεί όχι στο σύστημα ετήσιου ελέγχου των λεωφορείων, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να συμπληρώσουμε αυτό το κενό και να υπάρχει καλύτερη εποπτεία στους ελέγχους. Έχει γίνει η καταγραφή των γεγονότων όσον αφορά το τελευταίο περιστατικό και αναμένω την σχετική έκθεση από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει ώστε ν’ αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top