ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Εργασίας: «Αισιόδοξη εξέλιξη η μέχρι τώρα αποδοχή της πρότασης για ΑΤΑ»

Υπουργός Εργασίας: «Αισιόδοξη εξέλιξη η μέχρι τώρα αποδοχή της πρότασης για ΑΤΑ»

Σημαντικές και πολύ θετικές χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, τις εξελίξεις γύρω από την αποδοχή της πρότασης του για την ΑΤΑ από τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι τώρα.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας στο ΚΕΒΕ, ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι "είναι πολύ σημαντικό και πολύ θετικό το ότι η προσπάθεια μας να καταλήξουμε σε συμφωνία για το θέμα της ΑΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με έναν τρόπο ο οποίος μας επιτρέπει να είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι απ' ό,τι ήμαστε μέχρι τώρα".

Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα όργανα όλων των κοινωνικών εταίρων, ώστε να μπορούμε να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα συνολικά.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους, τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες που ήδη έχουν αποφασίσει, καθ' ότι η απόφασή τους συμβάλλει στον στόχο μας για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει την εργατική ειρήνη, την ομαλότητα και τη σταθερότητα και αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε όλες τις οργανώσεις", σημείωσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένονται εξελίξεις σε περίπτωση καθολικής αποδοχής της πρότασής του, ο Υπουργός απάντησε το συντομότερο.

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας προβλέπει καταβολή της ΑΤΑ από τον Ιούνιο σε ποσοστό 66,7% και διάλογο για μόνιμες ρυθμίσεις. Ως εκ τούτου, και σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμφωνία, η ΑΤΑ θα συνεχίζει να καταβάλλεται μία φορά τον χρόνο αλλά στο 66,7%, αντί στο 50% όπως προβλέπει η προηγούμενη μεταβατική συμφωνία του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς εργοδοτικών οργανώσεων την πρόταση έχουν αποδεχθεί η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ, ενώ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις θετικά έχουν απαντήσει ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, ενώ η ΠΕΟ αναμένεται να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για το θέμα το απόγευμα της Παρασκευής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top