Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Εκλογές στην Τουρκία - Κιλιτσντάρογλου: Η Ρωσία πίσω από τα ροζ βίντεο που οδήγησαν στην απόσυρση Ιντζέ

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις εκλογές στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με μήνυμά του στο Twitter, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.

Πόντοι για τον Κιλιτσντάρογλου η απόσυρση Ιντζέ

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις εκλογές στην Τουρκία, μία εξέλιξη που δίνει πόντους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται πλέον «αγκαλιά με την προεδρία».

Σημειώνεται πως ο Ιντζέ προέρχεται από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και όλο το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές τόνιζαν ότι η υποψηφιότητά του έκοβε ψήφους, οδηγώντας τις εκλογές για την προεδρία της Τουρκίας στον δεύτερο γύρο.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα). «Αυτά που έχω δει τις τελευταίες 45 ημέρες, δεν τα έχω δει τα τελευταία 45 χρόνια» είπε ο Ιντζέ, κάνοντας λόγο για μοντάζ σε ροζ βίντεο, που έγινε από το Ισραήλ. «Εδώ και 45 ημέρες υπάρχει μία δολοφονία χαρακτήρα. Παίρνουν μία εικόνα από πορνογραφική ιστοσελίδα και τη δημοσιεύουν» είπε.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκέντρωνε περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.

Χθες και εν μέσω φημών, ο Ιντζέ ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Ιντζέ δεχόταν τις τελευταίες ημέρες πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών. Μέσω twitter δέχθηκε απειλές ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο, με το οποίο εμπλέκεται σε σεξουαλική υπόθεση.

Χθες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε να στηρίξει την Συμμαχία του Έθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιντζέ ήταν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα και η κυβέρνηση είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να αυξήσει την προβολή της εκστρατείας του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό – Παρουσίασε μέτρα για επίλυση του προβλήματος στη Βουλή ο Υπ. Μεταφορών

Αιτήτριες ασύλου έμεναν έγκυες κι έναντι αμοιβής έβρισκαν πατέρες - Στο κελί 45χρονος και 59χρονος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE