Μάχη με τις φλόγες σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική

Μάχη με τις φλόγες σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική

Το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι της Αιτωλοακαρνανίας, όπου σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές νωρίτερα κινδύνευσαν σπίτια.

Δυο δασικές πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου στην Πάλερο Αιτωλοακαρνανίας και στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι της Αιτωλοακαρνανίας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 15μελές πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δυο αεροσκάφη, όμως το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Τσακάλης, αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, είπε ότι νωρίτερα η φωτιά στην Πάλερο βρέθηκε κοντά σε σπίτια και μάλιστα εκκενώθηκαν δύο οικίες που κινδύνευσαν από τις φλόγες. Όπως εξήγησε, στη συνεχεία άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου και η φωτιά κινείται προς τη Βόνιτσα.

Την ίδια στιγμή, καλή εικόνα δίνει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στο Πευκοχώρι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική εχει καταφέρει να κυκλώσει το μέτωπο της φωτιάς.

Η φωτιά βρίσκεται μακριά από τον τοπικό οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής και δύο αεροπλάνα καναντέρ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE