Eurovision 2023: Ο Νίκος Κοτζιάς «αποκαλύπτει» γιατί η Ελλάδα έδωσε μόλις «τέσσερα» στην Κύπρο

Eurovision 2023: Ο Νίκος Κοτζιάς «αποκαλύπτει» γιατί η Ελλάδα έδωσε μόλις «τέσσερα» στην Κύπρο

Μπορεί στα social media και στις ψυχαγωγικές εκπομπές το τεσσάρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision να αναλύθηκε επαρκώς, κανείς όμως δεν είχε και την… πολιτική – διπλωματική διάσταση της υπόθεσης αυτής.

Την «ειδική» αυτή ανάλυση έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και σήμερα επικεφαλής της κίνησης «Πράττω». Ο κ. Κοτζιάς, λοιπόν, βλέπει «δάκτυλο» πολιτικό πίσω από την κίνηση αυτή. Γράφει, λοιπόν, στο twitter:

 

«Το τεσσάρι στην Κύπρο στην eurovision, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα, της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτέα σχέδια τους».

Με απλά λόγια ο πρώην ΥΠΕΞ κρίνει ότι υπάρχει σχέδιο από ένα «αόρατο» (ή και ορατό) κυρίαρχο σύστημα που θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο. Που θέλει να «προετοιμάσει» την ελληνική κοινωνία για μια αποξένωση από τους αδερφούς Κυπρίους ώστε να προωθηθούν πιο εύκολα συγκεκριμένα σχέδια.

Κάτι θα ξέρει περισσότερο ο επί 4 και πλέον χρόνια επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
Θα είναι μεγάλο… πλήγμα στο κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας – Κύπρου, κι αυτό να έρχεται μέσω Eurovision.

Δεν είναι και λίγο, μετά την Καίτη Γαρμπή, τον Ανδρέα Μικρούτσικο και πολλούς ακόμη που βγήκαν να κατακεραυνώσουν την επιτροπή που έδωσε το «τεσσάρι», να βγαίνει και ο κ. Κοτζιάς.

Είτε είναι πράγματα σοβαρά τα πράγματα είτε η διεθνής διπλωματία έγινε ανάλαφρο παραμυθάκι, σαν την διοργάνωση της Eurovision.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE