ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μάστιγα» οι απάτες με ψευτογιατρούς - Εφτά καταγγελίες χθες και άλλες δύο σήμερα

«Μάστιγα» οι απάτες με ψευτογιατρούς - Εφτά καταγγελίες χθες και άλλες δύο σήμερα

Συνολικά εννέα καταγγελίες υποθέσεων απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών σε βάρος ηλικιωμένων από άγνωστο πρόσωπο που ψευδώς παρουσιάζεται ως γιατρός, έγιναν το τελευταίο 24ωρο στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Την Τρίτη, 16 Μαῒου, έγιναν εφτά παρόμοιες καταγγελίες, ενώ σήμερα Τετάρτη έγιναν άλλες δύο καταγγελίες. Σε όλες τις περιπτώσεις ηλικιωμένα πρόσωπα, ως επί τω πλείστο γυναίκες, ηλικίας από 80 έως και 93 χρόνων, δέχθηκαν τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού τους από άγνωστό τους πρόσωπο, το οποίο μιλούσε με ελληνική προφορά.

Ο άγνωστος παρίστανε τον γιατρό κι επιχείρησε να ξεγελάσει τα υποψήφια θύματά του, αναφέροντάς τους ότι κάποιο στενό οικογενειακό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Για να γίνει, όμως, η χειρουργική επέμβαση, ο άγνωστος τους ενημέρωνε ότι έπρεπε να πληρώσουν άμεσα ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πλην μίας, τα υποψήφια θύματα δεν πείσθηκαν ότι συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονταν χρήματα για χειρουργική επέμβαση κι έκλεισαν το τηλέφωνο.

Η μοναδική περίπτωση γυναίκας που πείσθηκε από το τηλεφώνημα του αγνώστου αφορά 86χρονη, από τη Λάρνακα, στην οποία ο δράστης ανέφερε ότι η νύμφη της έπεσε από σκάλα και τραυματίστηκε σοβαρά, γι’ αυτό χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Έπειτα από πάροδο 10 λεπτών, άγνωστος της άνδρας επισκέφθηκε την οικία της 86χρονης και η ηλικιωμένη γυναίκα του παρέδωσε το ποσό των εφτά χιλιάδων ευρώ με την προϋπόθεση να καλυφθούν τα έξοδα για την εγχείρηση της νύμφης της.

Ο άγνωστος πήρε τα λεφτά κι εγκατέλειψε το μέρος. Όταν αργότερα ενημερώθηκε σχετικά το οικογενειακό περιβάλλον της 86χρονης, διαπιστώθηκε η απάτη κι έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Δόθηκε η περιγραφή του άνδρα που μετέβη στο σπίτι της 86χρονης και πήρε τις εφτά χιλιάδες ευρώ, ο οποίος αναζητείται.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από τα τηλεφωνήματα απάτης κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, που έχει τα πλοκάμια του σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο, ενδεχομένως και στο εξωτερικό. Και τούτο, διότι παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και σε άλλες επαρχίες. Εικάζεται ότι τα τηλεφωνήματα προς τα υποψήφια θύματα τα έκανε το ίδιο πρόσωπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top