ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν βιδώθηκαν σωστά οι βίδες των τροχών του λεωφορείου

Δεν βιδώθηκαν σωστά οι βίδες των τροχών του λεωφορείου

Οι βίδες των τροχών του λεωφορείου δεν ήταν σωστά βιδωμένες και είχαν χαλαρώσει… Αυτό αναφέρουν τα δύο πορίσματα που ετοιμάστηκαν αναφορικά με το λεωφορείο που στις 10 Μαῒου «έχασε» δύο τροχούς ενώ ταξίδευε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας μεταφέροντας μαθητές στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε ότι τα δύο πορίσματα που έγιναν για το συγκεκριμένο συμβάν καταδεικνύουν πως οι βίδες των τροχών δεν ήταν σωστά βιδωμένες στο όχημα και πως είχαν χαλαρώσει.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η αλλαγή των ελαστικών στο λεωφορείο είχε γίνει πριν από τον τεχνικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον υπουργό, έκτοτε το υπό αναφορά λεωφορείο έκανε διαδρομές 36 χιλιάδων χιλιομέτρων χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι την ημέρα του περιστατικού με τους δύο τροχούς που έφυγαν. «Φαίνεται πως μετά τον τεχνικό έλεγχο έγινε κάποια παράτυπη παρέμβαση στα ελαστικά, ενδεχομένως από μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο», συμπλήρωσε ο Υπουργός Μεταφορών, προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν έδωσαν κάποια επεξήγηση, ούτε ανέλαβαν την όποια ευθύνη για το συμβάν.

Ο Αλέξης Βαφεάδης είπε ότι τα δύο πορίσματα θα δοθούν στην Αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Ανέφερε, επίσης, ότι θα ζητήσει από τη Βουλή να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιβολής μεγάλων ποινών που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, έτσι ώστε ν’ αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που θα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Θυμίζουμε, ότι το λεωφορείο με μαθητές ταξίδευε με κατεύθυνση τη Λάρνακα, όταν παρά την έξοδο της Αθηένου έχασε τους δύο τροχούς. Ευτυχώς, όμως, ο οδηγός μπόρεσε ν’ ακινητοποιήσει το όχημα στην άκρη του αυτοκινητόδρομου, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Μία από τις ρόδες που έφυγαν, κτύπησε σε δεύτερο λεωφορείο το οποίο επίσης μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα, χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, το λεωφορείο αυτό εισήχθη στην Κύπρο το 2019 όταν ήταν

10 χρόνων. Σήμερα το όχημα είναι 14 χρόνων, δηλαδή εντός του πλαισίου της σχετικής νομοθεσίας. Ο Α. Βαφεάδης κατήγγειλε παρόμοιο περιστατικό με λεωφορείο πριν από περίπου έξι μήνες στη Λεμεσό, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό όταν συμβαίνει δύο φορές μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Εξού και ήδη έχει δώσει οδηγίες στα αρμόδια τμήματα του υπουργείου του για λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς αποφυγήν παρόμοιων συμβάντων.

Νέος σάλος με διορισμούς – Σύμβουλος του Χατζηγιάννη 42χρονη που καταδικάστηκε για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας του Ρουβά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top