ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρίζονται τα τείχη της κατεχόμενης Λευκωσίας

Καθαρίζονται τα τείχη της κατεχόμενης Λευκωσίας

Πρωτόκολλο για καθαρισμό των τειχών της κατεχόμενης Λευκωσίας υπέγραψε το «υπουργείο τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος» με την εταιρεία Telza Construction Ltd  που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι το πρωτόκολλο προβλέπει καθαρισμό των τειχών από βλάστηση από την περιοχή Τσαλαγιάν μέχρι το Λήδρα Πάλας και υπογράφηκε από τον λεγόμενο υπουργό, Φικρί Ατάογλου και τον διευθυντή της Telza Construction Ltd, Τζαν Οσμάν.

Σε δήλωσή του μετά την τελετή υπογραφής, ο κ. Ατάογλου είπε ότι έχουν γίνει βελτιώσεις στα ιστορικά μνημεία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και εξήγησε ότι πολλά ιστορικά μνημεία έχουν προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες.

Αναφέροντας ότι πρόσφατα ανακαίνισαν την φυλακή του Ναμίκ Κεμάλ  στην Αμμόχωστο και την έθεσαν σε λειτουργία, ο  κ. Ατάογλου είπε ότι «με την ολοκλήρωση του Αρχαίου Λιμανιού της Κερύνειας στο εγγύς μέλλον, οι αξίες της χώρας μας θα ζωντανέψουν ξανά».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top