ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμορφη κίνηση στο Παιδογκολογικό του Μακαρείου: «Διακοσμήσαμε χώρους με τοιχογραφίες και παιχνίδια» - Για κάποια παιδιά είναι το σπίτι τους

Όμορφη κίνηση στο Παιδογκολογικό του Μακαρείου: «Διακοσμήσαμε χώρους με τοιχογραφίες και παιχνίδια» - Για κάποια παιδιά είναι το σπίτι τους

Όμορφη δράση και ενέργεια από το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου και τους εθελοντές του για την διαμόρφωση της Παιδοογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Η Παιδοογκολογική – Παιδοαιματολογική Κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο απόκτησε χρώματα, απόκτησε μια διαφορετική εικόνα και πλέον έχει ξεφύγει από το κλασικό νοσοκομειακό ύφος.

Μικρά παιδιά γίνονται καθημερινοί υπερήρωες της ζωής και δίνουν τις δικές τους μάχες. Ο κ.Αρτέμης Αρτεμίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις μίλησε στο Themaonline για τις δράσεις του Ιδρύματος στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Η δημιουργία του ιδρύματος έγινε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος "έφυγε" από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, σκοπός του «μέσα από τα προγράμματα δράσης, είναι να κάνουμε τη ζωή των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό, των οικογενειών τους και των δικών τους ανθρώπων, λίγο καλύτερη».

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ξεκίνησε και η προσπάθεια για αναμόρφωση χώρων της Παιδοογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με την βοήθεια εθελοντών του Ιδρύματος.

Ο κ. Αρτεμίου αναφέρει στο ThemaOnline: «Μια από τις δράσεις στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι να κάνουμε την κλινική μας, με την άδεια των αρμοδίων και τη καθοδήγηση των ιατρών, να έχει όσο το λιγότερο από το συνηθισμένο ψυχρό νοσοκομείο περιβάλλον. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον ώστε και οι μικροί ασθενείς να νιώθουν καλύτερα και το προσωπικό να λειτουργεί σε ένα ομορφότερο περιβάλλον».

«Τα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται στην κλινική, περνάνε, δυστυχώς, πολλά χρόνια της ζωής τους μπαινοβγαίνοντας στην κλινική. Πολλές φορές ο χρόνος συνεχόμενης νοσηλείας τους είναι πολλές μέρες, εβδομάδες ή μήνες. Πρακτικά και κατ’ ουσία η κλινική γίνεται το κύριο σπίτι των παιδιών. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου, των ιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού η κλινική μας έμοιαζε περισσότερο με ένα κλασικό νοσοκομείο παρά με 1 παιδιατρική πτέρυγα με χαρούμενα χρώματα και εικόνες. Τα προστατευτικά στις βεράντες, οι άσπροι εξωτερικοί τοίχοι έκαναν κάποιους να λένε ότι η κλινική μοιάζει με φυλακή. Οι κατά καιρούς προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα και το Ίδρυμα ήθελε να ενισχύσει αυτές ώστε τα θετικά αποτελέσματα να γίνουν πιο ορατά και να φανούν πιο γρήγορα» εξήγησε ο κ.Αρτεμίου.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών στην δημιουργία ενός όμορφου και ζεστού περιβάλλοντος για τα παιδιά που νοσηλεύονται, όπως τονίζει ο κ.Αρτεμίου. «Με τη βοήθεια των εθελοντών και των χορηγών μας, με την άδεια της διοίκησης του νοσοκομείου και την καθοδήγηση της κλινικής, διακοσμήσαμε χώρους με τοιχογραφίες και εικόνες , ομορφύναμε το χώρο με λουλούδια, κάναμε τον χώρο πιο ευχάριστο με παιχνίδια και ποδήλατα και πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά μας έχουν ένα πιο ευχάριστο και πιο χαρούμενο περιβάλλον μέσα στην κλινική. Ασφαλώς δεν είναι το σπίτι τους αλλά τουλάχιστον είναι ένα όμορφο περιβάλλον. Πλέον έχουμε ένα αίθριο χώρο, εντός του νοσοκομείου, ο οποίος είναι προσβάσιμος στα παιδιά μας ώστε να περνάνε ευχάριστα κάποιες ώρες. Ήδη γίνεται εκτεταμένη χρήση αυτού του χώρου, γεγονός που μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Τα σχέδιά μας δεν τελειώνουν εδώ αφού βάλαμε ως σκοπό μας να βοηθήσουμε για να γίνει η κλινική μας να γίνει ακόμα πιο όμορφη».

Πωλήσεις ακινήτων: Κρατά τα σκήπτρα η Λεμεσός την ώρα που η Λευκωσία καταγράφει σημαντική μείωση – Αναλυτικά στοιχεία

«Απογειώθηκαν» τα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό – Ποιες χώρες επισκέφθηκαν

Ενδιαφέρον για κατασκευή δεύτερου mall στην Λεμεσό - Σε αυτή την περιοχή θα βρίσκεται

Έστειλαν 22 κιλά κάνναβης στην Κύπρο με κούριερ - Δύο συλλήψεις - Δείτε φωτογραφίες

 Από χρήση ηλεκτρικών εργαλείων ξέσπασε η φωτιά στην Τόχνη - Χειροπέδες σε 51χρονο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της 79χρονης Ann - Ψάχνουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top