ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε αθλητισμό υπό την εξουσία της ΚΔ»

Τατάρ: «Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε αθλητισμό υπό την εξουσία της ΚΔ»

Δεν τίθεται θέμα να δεχτούν να κάνουν αθλητισμό «υπό την εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ ζητώντας άρση των «εμπάργκο» των τ/κ αθλητών κάνοντας λόγο για αδικία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε στην έναρξη του «σεμιναρίου ανάπτυξης προπονητών Süleyman Göktaş» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον «σύνδεσμο Τούρκων προπονητών ποδοσφαίρου βόρειας Κύπρου» (KKTFAD) και την τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου (KTFF).

Ο κ. Τατάρ ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τον γνωστό Τούρκο προπονητή Φατίχ Τερίμ που συμμετείχε, λέγοντας ότι ο Τερίμ είναι κυπριακής καταγωγής. «Πάντα είχαμε μια ιδιαίτερη αγάπη για εσάς», του είπε.

Επαναλαμβάνοντας την θέση ότι θα μπορούσε να αρχίσει μια επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά μόνο με αποδοχή της «κυριαρχικής ισότητας» των Τουρκοκυπρίων, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η άρση της απομόνωσης και των περιορισμών που κατ’ ισχυρισμό επιβάλλονται στην τουρκοκυπριακή νεολαία θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη καλής θέλησης, όμως η άλλη πλευρά δεν το κάνει αυτό.

Δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα να δεχτούν να κάνουν αθλητισμό «υπό την εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας», ο Τατάρ είπε ότι εκτιμά το έργο του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου και ότι εργάζεται για να ανοίξει τον δρόμο για τη νεολαία και να της επιτρέψει να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα.

Σημειώνοντας ότι διεξάγουν διάφορες προσπάθειες για άνοιγμα προς το εξωτερικό, ανέφερε ότι σε διεθνείς επαφές που έχουν αναφέρουν ότι «οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην τουρκοκυπριακή νεολαία θα πρέπει να χαλαρώσουν και να αρθούν».

Υποστηρίζοντας ότι «η συνέχιση της απομόνωσης που επιβάλλεται ανελέητα σημαίνει τιμωρία της τουρκοκυπριακής νεολαίας», ο κ. Τατάρ επανέλαβε την θέση του ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη, δύο χωριστές δημοκρατίες». «Τι θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό από το να παίζουν οι τουρκοκυπριακές ομάδες αγώνες με τις ομάδες της μητέρας πατρίδας; Δεν μπορούμε να το κάνουμε ούτε αυτό αυτή τη στιγμή. Αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε να γνωστοποιούμε το δίκαιο αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού σε όλο τον κόσμο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top