ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύμμαχος του Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη σε φονικές επιθέσεις

Ρωσία: Σύμμαχος του Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη σε φονικές επιθέσεις

Ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ συντονίστηκαν με την Ουκρανία για τη δολοφονία δύο εθνικιστών, που τάσσονταν υπέρ του πολέμου, στη Ρωσία και για επιθέσεις εναντίον κρίσιμης σημασίας εθνικών υποδομών σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της σταθερότητας.

Αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως τη χαρακτήρισε, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τη Δύση ότι εξαπέλυσε πόλεμο δι' αντιπροσώπου εναντίον της.

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη γνωστού Ρώσου εθνικιστή, σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο τον Αύγουστο. Ο μπλόγκερ, ειδικός σε στρατιωτικά θέματα, Βλάντλεν Τατάρσκι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξιμ Φόμιν, σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας τον περασμένο μήνα. Ο εθνικιστής συγγραφέας Ζαχάρ Πριλέπιν τραυματίστηκε σε έκρηξη βόμβας νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Ρωσία κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στη Γέφυρα της Κριμαίας τον περασμένο Οκτώβριο και κατηγόρησε τη Δύση ότι βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς αερίου Nord Stream τον Σεπτέμβριο.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πάτρουσεφ φέρεται να δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι όλες οι επιθέσεις «σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με τον συντονισμό των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών».

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία συνοδεύονταν από εκστρατεία πληροφόρησης που είχε ετοιμαστεί εκ των προτέρων στην Ουάσινγκτον και το Λονδίνο και που είχε σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και να υπονομεύσει τα θεσμικά θεμέλια και την κυριαρχία της Ρωσίας», δήλωσε ο Πάτρουσεφ σύμφωνα με το TASS.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν ότι θέλουν η Ουκρανία να επικρατήσει της Ρωσίας. Αν και έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν επιθυμούν μια απευθείας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Δύση ήδη μάχεται κατά της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν διαψεύσει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ανάμειξής τους στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream. Η Ουκρανία ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Ως πρώην Σοβιετικός πράκτορας που γνώριζε τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, ο Πάτρουσεφ --που κατηγόρησε τους «Αγγλοσάξονες» για σαμποτάζ στον Nord Stream, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση-- θεωρείται από διπλωμάτες ότι είναι ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στον Πούτιν. Οι απόψεις και οι αποφάσεις του Πάτρουσεφ δίνουν μια εικόνα για τον τρόπο σκέψης των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Κρεμλίνου, σύμφωνα με διπλωμάτες της Δύσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top