ΕΛΛΑΔΑ

Επική γιαγιά ψηφοφόρος στις Σέρρες: Αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω

Επική γιαγιά ψηφοφόρος στις Σέρρες: Αυτή ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δε λείπουν τα... ευτράπελα από τις βουλευτικές εκλογές.

Άνοιξαν οι κάλπες σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου, στις 7:00 το πρωί σε όλη τη χώρα για τις βουλευτικές εκλογές του 2023. Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα που είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα.

Για να μάθετε πού ψηφίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σχετική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαδικασία της κάλπης πραγματοποιείται ομαλά, αν και σε αρκετά εκλογικά τμήματα παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μέλη εφορευτικών επιτροπών, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που δεν παρουσιάστηκαν στα εκλογικά κέντρα που ήταν δηλωμένοι. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ, σε 16 εκλογικά τμήματα της χώρας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έχουν καταφέρει μέχρι και αυτή την ώρα (08:20) να ανοίξουν το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είναι λογικό, οι εκλογές κρύβουν… ευτράπελα και χαριτωμένες στιγμές. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στις Σέρρες, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα και είπε ότι ψηφίζει πολλά χρόνια, προχώρησε σε μια… μαύρη ευχή λέγοντας ότι ελπίζει πως αυτή η φορά να είναι η τελευταία. Βέβαια, ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ το απευχήθηκε, με τους παρουσιαστές στο στούντιο να ξεσπούν σε γέλια.

«Πρωί-πρωί ψηφίζω να τελειώνουμε. Τώρα θα πάω στην εκκλησία. Κάθε φορά αυτό κάνω όταν γίνονται εκλογές. Ψηφίζω πολλά χρόνια… αυτό ας ελπίσω ότι είναι η τελευταία», είπε χαριτολογώντας η ηλικιωμένη ψηφοφόρος.


Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές θα δοθεί στη δημοσιότητα περίπου στις 20:30. Δείτε το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: zappit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top