ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταδικάζει τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα» ο Λοϊζίδης - «Να σταματήσει η αρρώστια που ονομάζεται σύνδεσμοι φιλάθλων»

Καταδικάζει τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα» ο Λοϊζίδης - «Να σταματήσει η αρρώστια που ονομάζεται σύνδεσμοι φιλάθλων»

Έντονα και καταστροφικά ήταν τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στον χθεσινοβραδινό ποδοσφαιρικό αγώνα στο στάδιο «Άλφαμέγα» μεταξύ των ομάδων του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ, με τους χούλιγκαν να μην «βάζουν» μυαλό και να συνεχίζουν να προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στο πέρασμα τους.

Σχολιάζοντας στο ThemaOnline τα χθεσινοβραδινά περιστατικά βίας από τους χούλιγκανς, ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, καταδίκασε με έντονο τρόπο τα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν παρά το γεγονός ότι στο σημείο παρευρισκόταν ισχυρή αστυνομική παρουσία.

«Τα ίδια θα έχουμε ξανά και ξανά. Από τις 29 Μαρτίου μας είπαν για μέτρα τα οποία από την ίδια μέρα εμείς είπαμε δεν είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα. Χθες χρησιμοποιήθηκαν 230 αστυνομικοί, χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο, χρησιμοποιήθηκαν άλλοι αστυνομικοί που ήταν στο καθήκον στην επαρχία Λεμεσού και δεν ήταν αρκετά», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, το πρόβλημα ξεκινά από τους συνδέσμους φιλάθλων, οι οποίοι δεν έχουν καν νομική υπόσταση.

«Μέχρι την στιγμή που θα πάρει απόφαση η Πολιτεία να αγγίξει και να σταματήσει την αρρώστια που ονομάζεται σύνδεσμοι φιλάθλων και να μπει κάτω η ποσόστωση με ονόματα για μετακίνηση οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας, αυτά θα έχουμε κάθε βδομάδα», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Λοϊζίδης έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνεται δεκτό να θυσιάζονται ούτε αστυνομικοί ούτε πολίτες για να γίνονται συλλήψεις χούλιγκανς.

«Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, να τοποθετηθούν νόμοι και κανονισμοί γιατί η καλύτερη σύλληψη δεν είναι με τα πόδια και τα δακρυγόνα αλλά, από θέμα πραγματισμού και απώλειας ζωών, είναι με την πένα και τα εντάλματα. Κάθε φορά που σημειώνονται επεισόδια όσο και γλιτώνουμε την σφαίρα. Δεν γίνεται για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα να σηκώνουμε ολόκληρο “στράτευμα” για να τον αστυνομεύσουμε, ο φορολογούμενος πολίτης δεν πληρώνει την Αστυνομία για αυτά αλλά για άλλες καταστάσεις εγκληματικότητας και παραβατικότητας», είπε καταληκτικά.

Από ζημιές σε καρέκλες και φώτα τροχαίας μέχρι και σε τραυματισμό

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Κυριακή (21/5) προκλήθηκε αυξημένη ένταση κατά την άφιξη των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα έξω από το στάδιο «Αλφαμέγα», με την Αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα με την χρήση του αντιοχλαγωγικού οχήματος «Αίαντα».

Επίσης, σημειώθηκαν επεισόδια και κατά την αποχώρηση των οπαδών των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, σε διάφορα σημεία της περιοχής τέθηκαν φωτιές, οι οποίες κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Κατά τα επεισόδια προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές σε όχημα της Αστυνομίας.

Σημειώνεται παράλληλα ότι, κατά τους ελέγχους της Αστυνομίας στο στάδιο πριν από τον αγώνα, εντοπίστηκε στο χώρο των αποχωρητηρίων, στις κερκίδες του σταδίου, κρυμμένο μέσα στο ψευδοτάβανο, ένα σακίδιο. Εντός του υπήρχαν 53 καπνογόνα και εννιά φωτοβολίδες, τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στις εισόδους του σταδίου, ανακόπηκε για έλεγχο 20χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα τσιγάρο με κάνναβη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα. Οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού), όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπλέον, χθες (23/5) γύρω στις 9.15μ.μ., 19χρονος οπαδός, που αναχωρούσε με το αυτοκίνητο του, από το στάδιο, δέχθηκε επίθεση από ομάδα δέκα αγνώστων, οπαδών της αντίπαλης ομάδας. Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του 19χρονου, ενώ επιτέθηκαν και στον ίδιο κτυπώντας τον, στο πρόσωπο.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κάκωση δοντιών άνω και κάτω γνάθου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top