Για «διαπόμπευση» και «βαρβαρότητα» έκανε λόγο τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το θέμα, που προέκυψε σχετικά με την απασχόληση συγκεκριμένου προσώπου στη θέση του συμβούλου στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.
Σε δηλώσεις του, μετά από την εκδήλωση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου και της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, σε σχέση με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023, στην Ταμασό, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε τη λύπη του για τον λανθασμένο χειρισμό που έτυχε η υπόθεση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «οδήγησε στην απάνθρωπη αντιμετώπιση, που υφίσταται τώρα το συγκεκριμένο άτομο».
Κληθείς να εξηγήσει σε ποια αντιμετώπιση αναφέρεται, ο Υφυπουργός Πολιτισμού είπε πως έγινε δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του συγκεκριμένου ατόμου και των παιδιών της.
Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγιάννη, «θα ήθελα να επικεντρωθώ στα θέματα δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων της ιδίας, αλλά και των παιδιών της, κάτι το οποίο είναι απάνθρωπο, είναι μια διαπόμπευση, μια βαρβαρότητα και αυτό δεν είναι πολιτισμός».
Διερωτήθηκε στη συνέχεια αν «είναι αυτόν τον πολιτισμό θέλουμε;», για να εκφράσει την πεποίθηση ότι «η επανένταξη είναι πολιτισμός».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη το θέμα για το Υφυπουργείο «θεωρείται λήξαν», διευκρινίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα εργασίας ή έστω απασχόλησης του εν λόγω ατόμου, καθότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύναψη ειδικής σύμβασης, κάτι το οποίο ουδέποτε υπήρξε».
«Πρόκειται απλά», εξήγησε, «για μια άτυπη συνεργασία δοκιμαστικής περιόδου σε εθελοντική βάση, χωρίς καμιά πληρωμή, που περιορίστηκε αποκλειστικά σε θέματα προβολής και επικοινωνίας του Υφυπουργείου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χωρίς καμιά ανάμειξη σε υπηρεσιακά θέματα».
Ανέφερε, επίσης, ότι «σαφέστατα ως Υφυπουργείο δεν αποκλείσαμε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, δυνάμει σχετικής σύμβασης, παρόλα αυτά η ανάθεση καθηκόντων σε δοκιμαστική βάση λήφθηκε με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση του εν λόγω ατόμου, ώστε σε περίπτωση πρόσληψής του, να διασφαλίζονταν η σωστή και άρτια εκτέλεση των καθηκόντων του».
Εξάλλου, συμπλήρωσε πως το Υφυπουργείο, συνεκτιμώντας διάφορους παράγοντες, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε περαιτέρω συνεργασία.
Ταυτόχρονα, είπε πως «θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κατά την ίδια χρονική περίοδο, το Υφυπουργείο όντας υποστελεχωμένο και με πενιχρούς πόρους, είχε ως άμεση προτεραιότητα τη διαχείριση σημαντικότατων θεμάτων εθνικής εμβέλειας, γεγονός που δεν μας επέτρεπε να εξετάσουμε το θέμα ως άμεση ανάγκη».
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού είπε ακόμα ότι «με την εν λόγω κυρία είχα μια αγαστή συνεργασία τα τελευταία χρόνια μέσω της καλλιτεχνικής μου ιδιότητας και ως εκ τούτου γνωρίζω τις εξαίρετες ικανότητές της», για να εκφράσει τη βαθιά του λύπη σε σχέση, όπως είπε, «με τον λανθασμένο χειρισμό, που έτυχε η όλη υπόθεση, η οποία οδήγησε στην απάνθρωπη αντιμετώπιση που υφίσταται τώρα το συγκεκριμένο άτομο».
Σε σχέση με τη δημιουργία υπηρεσιακού email στο συγκεκριμένο άτομο, ο Διοικητικός Λειτουργός του Υφυπουργείου, Ζάχος Πολυβίου, ανέφερε ότι από την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «ήταν υπό συνεχή επίβλεψη από άτομο του Υπουργείου, ο οποίος εκτός από ταυτόχρονη πρόσβαση είχε και τη γενική διαχείριση, έλεγχο και εποπτεία του περιεχομένου, ενώ παράλληλα είχε και τη δυνατότητα αποκλεισμού πρόσβασης σε περίπτωση που υπήρχε κάποια κακόβουλη ενέργεια ή μη προβλεπόμενη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».
«Ουδέποτε δόθηκε πλήρης κυριότητα του συγκεκριμένου email στο συγκεκριμένο άτομο», είπε ο κ. Πολυβίου, για να προσθέσει ότι χρειαζόταν να αλληλογραφεί σε καθημερινή βάση με οργανωμένα σύνολα και πολιτιστικούς φορείς, για σκοπούς επικοινωνιακών δραστηριοτήτων του Υφυπουργού.
Εξήγησε ότι έτσι θα διασφαλιζόταν ότι «η αλληλογραφία θα προερχόταν από μια αξιόπιστη πηγή προς τους παραλήπτες, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μεταφοράς της ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία SPAM, που αυτό θα συνέβαινε αν χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email».
Επεσήμανε ότι με την παύση του εν λόγω ατόμου δόθηκαν οδηγίες για αποκλεισμό της πρόσβασης και αλλαγής των κωδικών, κάτι το οποίο δεν θα ήταν εφικτό, αν το συγκεκριμένο άτομο χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email και όχι το υπηρεσιακό.
Επίσης, ανέφερε ότι «δεν θα ήταν εφικτή η ανάκτηση του οποιουδήποτε περιεχομένου υπάρχει μέσα στο email, αν χρησιμοποιούσε το προσωπικό της, κάτι το οποίο μας επέτρεψε άμεσα να ανακτήσουμε το περιεχόμενο, το οποίο σας διαβεβαιώ ότι δεν έχει καμιά απολύτως τριβή ή ανάμειξη ή οτιδήποτε άλλο με θέματα υπηρεσιακά του Υφυπουργείου, απλά ήταν μια αλληλογραφία που διευθετούσε τις ώρες συναντήσεων του Υφυπουργού, για σκοπούς επικοινωνιακών δραστηριοτήτων».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ρίχνει λάδι στη φωτιά» ο πληθωρισμός – Αυξήθηκε και η τιμή του λαδιού στην Κύπρο το 2023
Τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στη Λεμεσό – Οπαδοί της ΑΕΛ έσπασαν επτά κάμερες τροχαίας
Μήνυμα Χριστοδουλίδη για τη νεκρή ζώνη - «Το θέμα χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις